Udflytning: Halvdelen af medarbejderne er nye

Halvdelen af de tidligere medarbejderne er væk, når Det Frie Forskningsråd i dag åbner sit sekretariat i Odense. Rådets nye adresse er en del af Regeringens udflytningsplan.

I dag åbner uddannelses- og forskningsministeren Det Frie Forskningsråds sekretariat i Odense. Flytningen af sekretariatet er en del af regeringens målsætning om et Danmark i bedre balance, der skal skabe beskæftigelse i alle dele af Danmark.

Udflytning af statslige arbejdspladser

Vi har samlet alle historier om udflytningsplanerne.

Læs meget mere her

I dag markeres det, at Det Frie Forskningsråds sekretariat pr. 1. november er flyttet til Odense. En del af medarbejderne har valgt at følge deres arbejde, mens andre har fundet nyt. Det har været problemfrit at ansætte kvalificerede medarbejdere til sekretariatet, som har rekrutteret i alt 16 nye kollegaer, herunder otte fra Fyn og tre fra Midt- og Vestsjælland. Hertil er yderligere en håndfuld stillinger under besættelse. Rådet og sekretariatet står på et fundament af viden og får samtidig tilført nye kræfter. Det er fint i tråd med regeringens politik om beskæftigelse og udvikling i hele Danmark.

- Med udflytningen af Det Frie Forskningsråds sekretariat til Odense skaber vi arbejdspladser i Odense og får et nyt centralt mødested for forskere i hele landet. Vi får et Danmark i bedre balance. Jeg vil gerne rose sekretariatet for deres indsats og fleksibilitet i forbindelse med udflytningen, siger uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs.

Der er 39 medarbejdere i Det Frie Forskningsråds sekretariat i Odense. Regeringen arbejder målrettet på at skabe et Danmark i bedre balance og har fremlagt en stor plan for udflytning af 3900 statslige arbejdspladser fra hovedstaden. Der vil blive flyttet i alt 286 statslige arbejdspladser til Odense.

 

Emneord: Udflytning af arbejdspladser, Det Frie Forskningsråd
Den Offentlige på DenOffentlige.dk Du er DenOffentlige!...
Aktivitet: Artikler: 158

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.11.16
  Politisk aftale prioriterer erhvervsrettet forskning og fri forskning

  Et samlet Folketing står bag fordelingen af i alt 555 millioner kroner til forskningsaktiviteter i 2017. Forskning fører til nye løsninger og produkter og bidrager til vækst. Det er vigtigt for Danmarks fremtid, understreger uddannelses- og forskningsministeren. Hent aftalen her.

 • 25.10.16 Infrastruktur
  1126 statslige job flyttet ud af hovedstaden på et år

  Det er nu ét år siden, at regeringen fremlagde sin plan for bedre balance i placeringen af statslige arbejdspladser overalt i Danmark. Status er, at 1126 ud af de planlagte 3900 statslige job i dag er flyttet ud af hovedstaden. Både tidsplan og økonomien holder sig indenfor planen, skriver Erhvervs- og Vækstministeriet. Faktaark om status her.

 • 23.02.16 Infrastruktur
  Erhvervsministeren: Udflytning af statslige arbejdspladser godt i gang

  Regeringen har nu godkendt den samlede plan for udflytning af de næsten 4000 statslige arbejdspladser. Udflytningen forløber overordnet efter planen.

 • 02.02.16 Infrastruktur
  Danmarks strande styres nu fra Lemvig

  De første syv af 15 nye medarbejdere er nu begyndt hos Kystdirektoratet i Lemvig. Det er et resultat af regeringens udflytningsplan af statslige arbejdspladser fra København til provinsen

 • 01.02.16 Infrastruktur
  Udflytning: Færdselsstyrelsen åbner i Ribe

  Mandag den 1. februar 2016 indledes regeringens udflytning af statslige arbejdspladser for alvor, når Færdselsstyrelsen slår dørene op til sine nye lokaler i Ribe. Statsminister Lars Løkke Rasmussen og transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt forestår åbningen.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige