Valgdag 2: Lokalavis var med ved Løkkes besøg

Løkkes historie fra virksomhed i Høje Taastrup bekræftes nu af lokalavis.

En enkelt udtalelse fra Lars Løkke Rasmussen i onsdagens partilederdebat på tv placerede med ét Taastrup-virksomheden Panorama i orkanens øje.

          Læs også: Panorama-direktør: Løkke gengiver mig korrekt

Lars Løkke Rasmussen fortalte, at han have hørt et konkret eksempel om en person, som ikke ville tage arbejde i virksomheden, fordi det bedre kunne betale sig for vedkommende at være på kontanthjælp. Det eksempel havde han hørt under et besøg på Panorama tilbage i marts måned.


DAGBLADET Roskildes journalist, Pernille Rohde, var med ved det omtalte besøg, og hun husker godt, at virksomhedens direktør, Morten Broager, fortalte, at det var svært at rekruttere arbejdskraft.

- Det var det emne, hele besøget handlede om. Morten Broager kom med flere eksempler på medarbejdere, der ikke ville tage et job i hans firma, primært fordi forskellen mellem overførselsindkomster og lønnen hos Panorama er for lille. Han havde både været ude for at kontanthjælpsmodtagere og dagpengemodtagere sagde nej til at tage et job, men fremhævede dagpengemodtagerne som dem, der er sværest at få i job, fordi de helst vil lave det de er uddannet til og ikke har lyst til at tage et ufaglært job, siger Pernille Rohde til DAGBLADET Roskilde. 

- Direktøren kom med et eksempel på en mand fra Ishøj, der efter kort tid fandt ud af, at han kun fik 1.000 kroner mere om måneden ud af at gå på arbejde i forhold til at være på overførselsindkomst. Medmindre han fik mere i timeløn, ville han ikke fortsætte i jobbet, siger hun.

Venstres folketingskandidat Tina Nedergaard deltog også i det omtalte besøg, og hun tog efterfølgende initiativ til et møde mellem den lokale 3F-afdeling, sig selv og Mogens Lykketoft (S), samt Morten Broager og en anden lokal direktør, Jan Mogensen fra Abak Kloakservice.

Her blev problemet med rekruttering diskuteret endnu engang, og der blev taget initiativ til et nyt samarbejde, hvor parterne vil arbejde på at skabe bedre overensstemmelse mellem virksomhedernes behov for arbejdskraft, og så de ledige i 3F.

Dagbladet Roskilde har forsøgt at få konkretiseret udtalelserne af Morten Broager, men indtil videre uden held.

Emneord: FV2015, Venstre, Lars Løkke Rasmussen, Dagbladet Roskilde
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1223 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 30.08.16 Politik
  Her er regeringens 2025-plan

  Hent den 30 sider lange helhedsplan og den 244 sider lange 2025-plan her.

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.

 • 06.10.15 Politik
  DOKUMENTATION: Her er Løkkes åbningstale

  Her er Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) første åbningstale i hans anden regeringsperiode.

 • 17.06.15 Politik
  Sundhedsudgifter løber løbsk for 1,2 mia. kr

  Sundhedsområdet står til at blive den store vinder efter valget. Men det skal gå hånd i hånd med bedre styring, siger rådmand Jette Skive, der vil have et opgør med kommunernes manglende mulighed for at styre økonomien på sundhedsområdet.

 • 15.06.15 Politik
  Danmark i balance – Husk fundamentet

  Det nordjyske Kommunekontaktråd, KKR Nordjylland, har sendt et åbent brev til de nordjyske folketingspolitikere. "Husk fundamentet" lyder budskabet.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige