Vejdirektoratet ophæver kontrakt med konsortium

Vejdirektoratet ophæver med øjeblikkelig virkning kontrakten med Dansk Vejmarkerings Konsortium om kørebaneafmærkning i tre regioner.

Arbejdet for de kommende to år genudbydes, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Beslutningen er truffet på baggrund af en kendelse fra Konkurrencerådet, der i sidste uge slog fast, at konsortiesamarbejdet er ulovligt. Rådet påbød i samme forbindelse de to virksomheder i konsortiet, LKF Vejmarkering A/S og Eurostar Danmark A/S, at samarbejdet skal ophøre straks.

”Beslutningen er truffet i samråd med de to aktører”, siger udbudschef Pierre Aagaard fra Vejdirektoratet.

Det bekræfter entreprenørchef Erik Rasmussen fra LKF og bestyrelsesformand Morten Brikke fra Eurostar.

”Vi er på ingen måde enig i Konkurrencerådets afgørelse, som vi derfor anker, men vi vil omvendt heller ikke byde Vejdirektoratet en situation, hvor vi fastholder konsortiesamarbejdet i en måske lang periode, indtil der foreligger en afgørelse fra Konkurrenceankenævnet”, siger Erik Rasmussen.

Begge virksomheder har hævdet, at de ikke havde kapacitet til at byde på alle tre distrikter, og at konsortiesamarbejdet var en konsekvens af Vejdirektoratets beslutning om at samle sine udbud i store klumper.

 

 

 

Emneord: Licitationen, OPS, Offentligt privat samarbejde, Vejdirektoratet, Eurostar, LKF Vejmarkering, Udbud, Offentlige udbud, Vejmarkering
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1277 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 10.11.17 Bæredygtighed
  3R Kontor vinder Grøn Indkøbspris 2017

  Torsdag uddeltes Grøn Indkøbspris ved konferencen Grønne Indkøb i Politik og Praksis. Prisen gik til 3R Kontor. 3R har udmærket sig ved at fremme et marked for genanvendte møbler for offentlige og private indkøbere og skabe fokus på cirkulær økonomi.

 • 08.11.17 Politik
  Erhvervsministeren vil fremme ansvarlige offentlige indkøb

  Hvis den offentlige sektor skal blive bedre til at lave ansvarlige offentlige indkøb, skal der gøres op med uklare krav til leverandørerne. Erhvervsministeren er nu gået i dialog med KL om at igangsætte en række initiativer på området.

 • 25.10.17 Velfærd
  DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

  Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til at styrke og udvide borgernes frie valg. DI er tilfredse med, at regeringen skærper fokus på borgernes frie valg, som på flere områder i dag ikke fungerer godt nok.

 • 25.10.17 Infrastruktur
  Ny rapport: Letbanen bliver hovedstadens største vækstmotor

  32 mia. kroner i private investeringer, 36.500 nye arbejdspladser og 32.000 nye borgere. Nye tal peger på, at Hovedstadens Letbane forventes at blive en endnu bedre investering end først antaget, når den er anlagt i de Københavnske omegnskommuner.

 • 05.10.17 Politik
  Nye regler skal forebygge konkurser i hjemmeplejen

  Retvisende priser, lovkrav om beredskabsplaner og et styrket samarbejde mellem kommuner og private hjemmeplejefirmaer. Det er nogle af de initiativer, som skal være med til at forebygge konkurser i hjemmeplejen. Hent aftalen her.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige