Vejdirektoratet ophæver kontrakt med konsortium

Vejdirektoratet ophæver med øjeblikkelig virkning kontrakten med Dansk Vejmarkerings Konsortium om kørebaneafmærkning i tre regioner.

Arbejdet for de kommende to år genudbydes, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Beslutningen er truffet på baggrund af en kendelse fra Konkurrencerådet, der i sidste uge slog fast, at konsortiesamarbejdet er ulovligt. Rådet påbød i samme forbindelse de to virksomheder i konsortiet, LKF Vejmarkering A/S og Eurostar Danmark A/S, at samarbejdet skal ophøre straks.

”Beslutningen er truffet i samråd med de to aktører”, siger udbudschef Pierre Aagaard fra Vejdirektoratet.

Det bekræfter entreprenørchef Erik Rasmussen fra LKF og bestyrelsesformand Morten Brikke fra Eurostar.

”Vi er på ingen måde enig i Konkurrencerådets afgørelse, som vi derfor anker, men vi vil omvendt heller ikke byde Vejdirektoratet en situation, hvor vi fastholder konsortiesamarbejdet i en måske lang periode, indtil der foreligger en afgørelse fra Konkurrenceankenævnet”, siger Erik Rasmussen.

Begge virksomheder har hævdet, at de ikke havde kapacitet til at byde på alle tre distrikter, og at konsortiesamarbejdet var en konsekvens af Vejdirektoratets beslutning om at samle sine udbud i store klumper.

 

 

 

Emneord: Licitationen, OPS, Offentligt privat samarbejde, Vejdirektoratet, Eurostar, LKF Vejmarkering, Udbud, Offentlige udbud, Vejmarkering
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 929 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.02.17 Ledelse
  Indkøbere: Dialog er en gevinst for alle

  Dialogen mellem leverandører og indkøbere er vigtig for samarbejdet om den offentlige sektors indkøb, siger indkøbernes forening, IKA, efter kritik af foreningens Årskonference.

 • 07.02.17 Politik
  Lejeaftale om Arena Fyn er sandsynligvis i strid med reglerne

  Odense Kommunes tillægsaftale om brugsretten til Arena Fyn fra oktober 2013 er sandsynligvis i strid med reglerne om støtte, fortælle kommunen i en pressemeddelelse.

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Helsingør bygger nyt stadion

  ”Det gamle stadion er udtjent og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter," siger borgmester Benedikte Kiær.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige