Foto: Ilona

Verden har aldrig haft så få fattige mennesker

Beretningerne om udviklingslandenes økonomiske vækst og voksende middelklasser har været talrige i de senere år, og nu skruer Verdensbanken yderligere op for optimismen.

Banken vurderer i en netop offentliggjort prognose, at antallet af meget fattige ved årsskiftet vil være faldet med 200 millioner mennesker i forhold til 2012. Mens 902 millioner mennesker i 2012 levede i ekstrem fattigdom, er det tal om få måneder nede på 702 millioner, svarende til 9,6 procent af verdens befolkning. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Læs mere om fattigdom på temasiden her

Dermed lever færre end hvert 10. menneske i dyb fattigdom. Det er det laveste antal ekstremt fattige, en opgørelse har kunnet vise.  Ifølge Verdensbankens præsident, Jim Yong Kim, er udviklingen intet mindre end ”den mest opløftende historie i verden i dag”. 

”Vi er den første generation i menneskets historie, der kan afskaffe ekstrem fattigdom,” konstaterer Jim Yong Kim i en kommentar til bankens nye fremskrivning over antallet af fattige. 
Hovedårsagerne til faldet skal ifølge Verdensbanken findes i den økonomiske vækst i udviklingslandene, massive investeringer i sundhed og uddannelse samt i fremspirende sociale sikkerhedsnet, der forhindrer de svagest stillede i at falde helt til bunds i samfundet.

Emneord: Fattigdom, Verdensbanken, Udviklingslande
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 976 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.10.16 Bæredygtighed
  Verdensbanken justerer tal for fattigdomsgrænse

  Antallet af fattige falder hurtigere end nogensinde. På få år anslår Verdensbanken at antallet er faldet med 200 millioner mennesker på verdensplan. Læs bankens notat om udviklingen, som også omfatter justering af fattigdomsgrænsen, her.

 • 15.06.15 Velfærd
  En fattig barndom, et sværere voksenliv

  Børn, der er vokset op i økonomiske trængte familier, klarer sig dårligere i voksenlivet på en række områder: De uddanner sig mindre, tjener mindre, de er oftere arbejdsløse og flere af dem får førtidspension end børn fra mere velstillede familier. Det viser en ny rapport fra SFI, som dog også dokumenterer, at børnene relativt set tjener mere end deres forældre.

 • 05.09.14 Politik
  Hjemløse har brug for massiv hjælp

  ”Stigningen i antallet af hjemløse i Aarhus skal stoppes nu. Derfor er det helt afgørende, at byrådet afsætter penge til at styrke indsatsen mod hjemløshed.” Det siger social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom (SF).

 • 21.05.14 Velfærd
  Familiernes økonomi – fordeling, fattigdom og incitamenter

  Antallet af økonomisk fattige faldt fra 2011 til 2012. Faldet skal ses i lyset af, at ’fattigdomsydelserne’ og loftet over børne- og ungeydelsen blev afskaffet. Det kan man læse i Familiernes økonomi 2014, der blandt andet bidrager med ny viden om indkomstforskelle, fattigdom og økonomiske incitamenter.

 • 15.05.14 Velfærd
  FUCK THE POOR på Rådhuspladsen

  Lørdag d. 17. maj kl. 12.00 vil hjemløse og kunstneren Marc Trensig møde op på Rådhuspladsen iført knaldrøde t-shirts med det provokerende budskab FUCK THE POOR for at få danskerne til at føle og tænke mere.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige