VUC - fleksibel uddannelse

VUC - fleksibel uddannelse

Ny Vestergade 17, 3. sal , 1471 København K

Telefon: 33 32 32 00 Website: www.vuc.dk E-mail:

Danske HF & VUC’er inviterer i denne blog til dialog om, hvordan vi i Danmark bedst kan sikre opkvalificeringen af de meget forskellige målgrupper, som VUC uddanner. 

VUC er forkortelsen for ”Voksenuddannelsescenter”. Danske HF & VUC vil gerne gøre mere for at udbrede viden, synspunkter og erfaringer i aktuelle diskussioner om fremtidens voksenuddannelse. 

På Danske HF & VUC udbydes ungdomsuddannelse på gymnasialt niveau - toårigt hf, hf online og hf enkeltfag, ordblindeundervisning og almen voksenuddannelse på 9. og 10. klasses niveau.  

Bloggen redigeres i et samarbejde mellem chefkonsulent Eva Åkerman (eaa@vuc.dk) i Lederforeningens sekretariat og kommunikationschef Søren Jensen (sjen@kvuc.dk) i KVUC’s kommunikationsafdeling.

Blogs

 • Hold nu godt fast i det der virker - og styrk indsatsen for de svageste
  20.04.17 Velfærd

  Regeringen er på trapperne med et udspil til bedre veje til ungdomsuddannelse. Erfaringerne fra regionsprojektet UPGRADE er stærke, og regeringen bør se på resultaterne herfra. Evalueringen af UPGRADE bekræfter, at der er brug for nye indsatser for de svageste unge. Vi må dog ikke komme alle i én kasse. Der er stor forskel på de unge.

 • Hvorfor bliver vi ved med at snakke om ”restgrupper”?
  19.03.17 Politik

  I debatten om nye indsatser for svage unge, må der ikke vokse en bureaukratisk strukturdjævel frem, som hiver energien ud af kerneopgaver og koster penge i form af øget administration og bureaukrati. Vi har jo i virkeligheden en fantastisk ungdom!

 • Lad os tale de unge op – og ikke ned!
  24.02.17 Politik

  Unge i uddannelse: Lad os kigge på det, der ikke virker, og holde fast i det, der virker. 91% af de unge, der ikke går den snorlige vej, skal mødes i øjenhøjde - ikke som klienter eller børn. De sidste 9% skal vi koordinere indsatserne meget bedre om.

 • Forskellige unge kræver forskellige tilbud
  23.02.17 Politik

  Regeringens ekspertudvalg er på vej med anbefalinger til bedre veje til ungdomsuddannelser. Det er vigtigt at holde fast i, at de 29%, der ikke har afsluttet en ungdomsuddannelse 5 år efter folkeskolen, er meget forskellige og har forskellige behov.

Pressemeddelelser