Aktindsigt afslører: Odense Kommune i vildrede om ydelser fra eventfirma

Ledelse

04/11/2016 11:39

Nick Allentoft

Konsulenterne i kommunens storstilede vækstsatsning Odense&Co måtte tilsyneladende give fortabt, da Fyens Stiftstidende i starten af september søgte aktindsigt i de konkrete ydelser, som kommunen havde fået leveret fra Odense Sport & Event (OSE) i forbindelse med en række runde betalinger.

Odense Kommune kunne ikke finde nogen ydelser fra Odense Sport & Event, da Fyens Stiftstidende søgte aktindsigt i sagen. I stedet lod kommunen det være op til virksomheden at redegøre for de udokumenterede ydelser.

Det skriver Fyens Stiftstidende fredag.

Konsulenterne i kommunens storstilede vækstsatsning Odense&Co måtte tilsyneladende give fortabt, da Fyens Stiftstidende i starten af september søgte aktindsigt i de konkrete ydelser, som kommunen havde fået leveret fra Odense Sport & Event (OSE) i forbindelse med en række runde betalinger.

I svaret til Fyens Stiftstidende fra 30. september oplyste kommunen, at OSE havde deltaget i en række arbejdsgruppemøder for de to messer Robobusiness og Whinn, og at OSE havde haft en stor koordineringsrolle i forbindelse med robot- messen og havde været en vigtig sparringspartner i forbindelse med Whinn.

Det samme antal møder og de nøjagtigt samme funktionsroller fremgår af en redegørelse for ydelserne, som messechef Michael Helm sender til OSE-direktør Ole Bang Nielsen den 24. september.

Men der er også en række andre informationer, som kommunen ikke tager med.

I forhold til messen Robobusiness skriver Michael Helm, at der ikke har været kontakt mellem OSE og kommunen, og at kommunen ikke har deltaget i nogle af møderne. Og i et særskilt punkt om en droneudstilling i forbindelse med messen åbner messechefen pludseligt op for, at messen efter OSE's opfattelse ikke skulle have været "sneget" med i en brugsretsaftale om Odense Congress Center, og at det kan gøres op til op mod 500.000 kroner.

En anden ting, der ikke når med i kommunens svar på aktindsigt, er, at OSE reelt opgiver at finde ydelser, der kan ramme det præcise beløb, kommunen har betalt.

"Samlet set, så er det meget svært at sætte kroner og øre på det, vi har af 'samarbejde' med Odense Kommune i den ene eller den anden form, men der vil uden tvivl være mange positive gevinster for begge parter, hvis vi kunne komme i tættere dialog med hinanden", skriver messechef Michael Helm.

Udover konsulentydelserne beder kommunen OSE om at fremsende akter, som kommunen har betalt for halvandet år forinden.

"Jeg har stærkt brug for følgende, som blev lavet i forbindelse med Volbeat: skilteplan, evakueringsplan, sikkerhedsvurdering. Vil du se, hvad du kan finde i alle gemmer asap, tak", skriver Ole Bang Nielsen, hvorefter materialet begynder at blive sendt til kommunen.

Da Fyens Stiftstidende får aktindsigt den 30. september, fremgår der dog intet om, at kommunen har fået alle informationer om ydelserne og alle akterne tilsendt få dage forinden.

Forskningschef og ekspert i offentlig forvaltning Roger Buch undrer sig over, at virksomheden ikke kan finde de oprindelige mails, hvori planerne er sendt.

- Jeg tænker, at det er meget, meget mærkeligt, at det er så svært at finde de oprindelige mails. I denne her tid bliver alt jo sendt digitalt. Så der kan de pågældende medarbejdere hos virksomheden jo bare gå ind i deres udbakke og søge efter, hvad de har sendt kommunen. Men det virker jo heller ikke til, at det er det, de prøver på her. Her finder de nogle planer, de har i gemmerne, siger Roger Buch.

Mest Læste

Annonce