Ansat fra Skat skal blive i fængsel: Dommer forlænger varetægtsfængsling

Velfærd

13/08/2017 19:07

Nick Allentoft

68-årig mand ønsker at blive løsladt i sag om bedrageri med udbytteskat. Han går videre til landsretten efter varetægtsfængsling blev forlænget.
En tidligere ansat i Skat skal blive i sin fængselscelle. Det er fredag formiddag beskeden til ham fra en dommer i Lyngby.   Dommeren har besluttet at forlænge varetægtsfængslingen af den 68-årige mand, der sigtes for at have bedraget det offentlige for 37,4 millioner kroner i forbindelse med refusion for udbytteskat.   Han skal være indespærret frem til 8. september.   Manden så bleg ud, da han fulgt af en politimand luntede ind i retslokalet iført shorts og en stribet T-shirt. Kasketten havde han i hånden.

Historierne om Skat

Læs meget mere om skandalerne og planerne med Skat på tema-siden her. 

- Godmorgen, Sven!, lød det hjerteligt fra hans forsvarer, advokat Lars Henriksen.

Bag lukkede døre bad forsvareren om løsladelse af sin klient, der har siddet fængslet siden 27. maj. Dagen før blev han anholdt på sin bopæl i Helsingborg.   Alternativt ønsker han at komme på fri fod mod at deponere sit pas og andre legitimationspapirer, hvilket skulle sikre, at han ikke vil flygte fra den kommende straffesag.   Men efter cirka en times tid konkluderer dommer Serup, at der fortsat er risiko for, at den 68-årige vil stikke af eller vil forsøge at ødelægge politiets opklaringsarbejde, såfremt han kommer ud af cellen.   Denne kendelse har advokat Lars Henriksen på stedet kæret til Østre Landsret.    De nærmere argumenter, som specialanklager Stig Fleischer fra Bagmandspolitiet og advokat Lars Henriksen har fremført, kendes ikke, fordi dommeren fulgte anklagerens ønske om dørlukning.

I sagen er også en udlandsdansker varetægtsfængslet. Han er i modsætning til den 68-årige indforstået med fortsat indespærring.

Tilsyneladende er anklageskriftet lige på trapperne.    - Vi taler om uger, siger specialanklager Stig Fleischer efter retsmødet.
Den påståede kriminalitet skal være sket helt tilbage i 2007.    Medarbejderen i Skat skal have hjulpet sin bekendte med at få trukket 37,4 millioner kroner ud af statskassen, som sendte pengene til et selskab på øen Dominica i Caribien.   Desuden sigtes han for skatteunddragelse. Han nægter sig skyldig.   OVERBLIK: Her er sagerne om udbytteskat To sager om mulig svindel med udbytteskat efterforskes af Bagmandspolitiet. Læs om sagerne her. Bagmandspolitiet efterforsker to sager om påstået svindel med Skats tilbagebetaling af udbytteskat.   En dommer i Lyngby har fredag forlænget varetægtsfængslingen af en 68-årig tidligere ansat i Skat. Han sigtes for at have bedraget det offentlige ved refusion af udbytteskat.   * Den ene sag handler om bedrageri med 37,4 millioner kroner. I alt 14 gange blev der søgt om tilbagebetaling af udbytteskat. Beløbet blev udbetalt i september 2007 til et selskab hjemmehørende i østaten Dominica i Caribien.    * To mænd har siddet varetægtsfængslet siden 24. og 27. maj. Den ene har boet i USA, og den anden har levet i Sverige og har været ansat i den afdeling af Skat, som behandlede ansøgningerne. For nylig skrev Politiken, at yderligere tre personer mistænkes for at have fået del i udbyttet.   * Den anden sag drejer sig om svindel med cirka 12,3 milliarder kroner, som Skat udbetalte i perioden 2012 til 2015 til mindst 12 selskaber. Dansk politi samarbejder med kolleger i andre lande og har fået beslaglagt mere end to milliarder.   * I denne sag er den tidligere ansatte i Skat også sigtet. På et tidspunkt lod han sig interviewe af DR om sin håndtering af ansøgninger om tilbagebetaling af udbytteskat. Tre mænd er mistænkt som hovedmænd. Dels to mænd bosat i USA og dels rigmanden Sanjay Shah, der bor i Dubai.   * Loven siger, at selskaber i udlandet ikke skal betale skat af udbyttet af deres aktier. Svindlen skete, da der blev søgt om tilbagebetaling på baggrund af fiktive aktiebeholdninger i selskaber som for eksempel Novo Nordisk og Carlsberg.   * Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil fjerne den særlige blanket, der er blevet brugt til svindlen. Desuden skal udenlandske selskaber ikke længere kunne få refunderet udbytteskat.   Kilder: Skat, retsdokumenter, DR, Politiken. /ritzau/

Mest Læste

Annonce