DF vil begrænse adgang til tandlægehjælp, SU og buskort

Politik

07/09/2017 12:20

Nick Allentoft

Regeringens støtteparti har en bred vifte af forslag til ydelser, hvor der bør indføres optjeningsprincipper.

Det skal være markant sværere for især udlændinge at modtage SU og en lang række andre offentlige velfærdsydelser.

Sådan lyder kravet fra Dansk Folkeparti op til de forestående finanslovsforhandlinger med regeringen, oplyser DR.

Finanslov 2018

Vi har oprettet en tema-side, der samler alle relevante historier om Finanslov 2018. Find den her.

Også når det gælder tilskud til tandlæge, buskort og husleje vil DF indføre krav om, at man har opholdt sig et vist antal år i Danmark.

- Man skal ikke kunne få SU, før man har været her i syv år ud af de sidste otte år, siger Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, til DR.

I dag har arbejdstagere fra andre EU-lande ret til SU i Danmark, hvis man arbejder 10-12 timer om ugen ved siden af studierne.

DF kigger især mod socialloven, som giver borgere mulighed for at modtage en række ydelser, blandt andet tilskud til tandlægehjælp. René Christensen mener ikke, at forslaget vil ramme danskere i nævneværdig grad.

- Det er nogle, der har opholdt sig i Danmark i meget kort tid. Det vil være flygtninge, indvandrere og europæere, siger René Christensen.

- Vi har rigtig mange ikke-danske hjemløse eller flygtninge-indvandrere. Mange af dem er europæere, som kommer herop og har adgang til vores ydelser. Det ønsker vi at sætte en stopper for, siger han til DR.

Han understreger, at DF helst vil ramme udenlandske statsborgere med sine forslag om optjeningsprincipper. Men det kan ikke lade sig gøre på grund af EU-regler og menneskerettighederne, vurderer partiet.

Derfor vil det også omfatte for eksempel udlandsdanskere, der vender hjem efter en årrække i udlandet.

René Christensen understreger, at Dansk Folkeparti ikke er interesseret i at bruge de sparede penge på skattelettelser. De skal gå til velfærd, mener han.

Partiet går benhårdt efter at få afskaffet kravet om, at sundhedsvæsnet skal nå to procent mere hvert eneste år for de samme ressourcer.

- Det er en af de store klumper, vi har med. Og så har vi selvfølgelig også noget med på ældreområdet, siger han.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce