Erhvervsklima: Reaktioner fra Hedensted i toppen og Helsingør i bunden

Infrastruktur

03/09/2014 14:01

Nick Allentoft

”Vi har i flere år analyseret tallene fra DIs analyse for løbende at forbedre os. At vi trods skærpet konkurrence bevarer en 3. plads vidner om en kontinuitet i vores erhvervsservice, siger erhvervschef Johannes Grane Larsen fra Hedensted Kommune. Helsingør sender borgmester Benedikte Kiær i byen for at forklare en nedslående plads som nummer 94 af 96 målte kommuner. -Det er bestemt ikke nogen særligt opløftende måling, vi her ser fra DI, men jeg håber, at det handler om, at alle vores initiativer endnu ikke er slået igennem. For når vi selv er ude at tale med virksomhederne, så bliver jeg mødt af tilfredshed, siger Benedikte Kiær. Se de ordrette pressemeddelelser fra henholdsvis Hedensted og Helsingør her.

Sådan skriver Hedensted Kommune: Bevarer positionen som landets 3. bedste erhvervskommune

Dansk Industri har netop offentliggjort deres årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Hedensted Kommune kåres for fjerde år i træk som landets 3. bedste.

Det sker i benhård konkurrence med landets øvrige 97 kommuner, fortæller borgmester Kirsten Terkilsen:

”Mange kommuner er – ligesom Hedensted - begyndt at arbejde målrettet på en god placering i DI’s analyse, så jeg er utrolig stolt af, at det er lykkes os at bevare vores 3. plads”.

Da analysen ikke kun måler på selve erhvervsservicen, men også på kommunens opgaver bredt set, betegner borgmesteren tredjepladsen som en cadeau til hele byrådet og alle ansatte i kommunen.

Erhvervsklimaet i kommunerne er afgørende for, at danske virksomheder klarer sig i den internationale konkurrence. Og det har kommunerne og erhvervslivet en fælles interesse i.

”Det er vigtigt og godt for landets økonomi, at vi kommuner lægger os i selen for at give erhvervslivet gode forudsætninger for vækst. At vi så konkurrerer indbyrdes, skærper kun vores fokus på opgaven”, siger Kirsten Terkilsen.

Også Hedensted Kommunes Erhvervschef Johannes Grane Larsen glæder sig over det flotte resultat, og betegner det som et godt udgangspunkt for kommunens mål om at blive Danmarks bedste produktionskommune.

”Vi har i flere år analyseret tallene fra DIs analyse for løbende at forbedre os. At vi trods skærpet konkurrence bevarer en 3. plads vidner om en kontinuitet i vores erhvervsservice. En kontinuitet og handlekraft, der både giver vores lokale virksomheder grundlag for hurtige tilpasninger og mere langsigtet planlægning og udvikling. DIs måling er ganske enkelt et vigtigt instrument for os, og den giver os igen i år en bekræftelse af, at vores indsatser er fornuftige.”

Ifølge analysen er Hedensted Kommune især stærke på samarbejde med private leverandører, mens områder som infrastruktur og transport stadig kan blive bedre. 
Undersøgelsen bygger på en række statistiske faktorer samt et spørgeskema, som er sendt til DI’s lokale medlemsvirksomheder .

 

Sådan skriver Helsingør Kommune:  Kiær: Vi knokler videre for erhvervsklimaet

Det er en nedslående erhvervsklimamåling, som Dansk Industri i dag har offentliggjort. Det ændrer dog ikke på, at Helsingør Kommune vil fortsætte det gode arbejde med at forbedre erhvervslivets vilkår, som det er gjort gennem det seneste år.

Gennem det seneste år har Helsingør Kommune fjernet byggesagsgebyret, nedsat dækningsafgiften med 25 procent og reduceret byggesagsbehandlingstiderne betragteligt.

-Det er bestemt ikke nogen særligt opløftende måling, vi her ser fra DI, men jeg håber, at det handler om, at alle vores initiativer endnu ikke er slået igennem. For når vi selv er ude at tale med virksomhederne, så bliver jeg mødt af tilfredshed, siger Benedikte Kiær.

Formanden for Erhvervs- og Industriforeningen i Helsingør Kommune David Nilsson er også overrasket over resultatet.

-Det billede som DI’s undersøgelse tegner med denne undersøgelse, er ikke det billede, jeg får til dagligt, når jeg færdes blandt medlemmerne. Vi har flere gange været ude og anderkende kommunen for de gode takter, som Byrådet har slået. Fx laver kommunen nu flere fagentrepriser, som betyder, at flere lokale virksomheder kan komme på banen, når kommunen skal have løst opgaver. Det har vi efterspurgt, og det har kommunen leveret. Alligevel får kommunen en lav placering på listen i det spørgsmål. Det er svært at forstå, siger David Nilsson.

Helsingør Kommune går, på trods af den lave placering, frem i 8 ud af 11 kategorier.

-Jeg vil fortsætte dialogen med erhvervslivet. Vi har indført kvartals- og temamøder, hvor vi inviterer forskellige brancher ind til dialog og så vil jeg tage initiativ til at invitere de mange virksomheder, som har deltaget i DI’s undersøgelse, til et møde, hvor de kan få lejlighed til at fortælle hvor de gerne ser konkrete forbedringer, afslutter Benedikte Kiær.

Mest Læste

Annonce