Nu står far til syrienkriger, der blev dræbt i Syrien, frem. Billedet har intet med den konkrete historie at gøre.

Far til dræbt syrienskriger: Jeg står frem, så hun ikke døde forgæves

Velfærd

20/11/2015 14:56

Nick Allentoft

For to år siden forlod en 25-årig kvinde sit hjem i Aarhus og rejste til Syrien for at deltage i kampen i Syrien. Hun kom aldrig hjem i live, og nu står hendes far frem, fortæller DR Østjylland.

Hun fortalte intet til sine forældre. De fik kun en kort SMS, og lidt tid efter blev hun meldt dræbt. I disse dage er kvindes far, Mohamoud Abdullahi, taler ved en international konference om antiradikalisering i Aarhus.

Flygtninge overblik

Tusinder og atter tusinder af mennesker kommer i øjeblikket til Europa for at flygte fra forfølgelse og krig med drømmen om et liv i tryghed. Debatten raser om, hvad Europa skal gøre, og hvad Danmark selv skal gøre.  Vi samler væsentlige og udvalgte relevante artikler på denne temaside.  

- Jeg fortæller historien for at hjælpe andre forældre. Mange siger ikke noget om deres børns skæbne. Jeg vil stå forrest og kæmpe, for jeg vil gerne kunne sige, at hun ikke er død for ingenting, siger han.

Selv om det er to år siden, at Mohamoud Abdullahis datter døde i Syrien, så er det først nu, at han står frem med sit navn.

- Nu er det hele overstået, og alle ved, at jeg har tabt min datter i krigen i Syrien. Hun er død. Hun blev dræbt i Syrien med sin mand, siger han til DR Østjylland.

I dag er Mohamoud Abdullahi en del af et forældrenetværk for forældre, der har eller haft børn i Syrien. Ved konferencen fortæller han blandt andet, hvad han synes om hele Aarhus-modellen fra et forældreperspektiv.

Han mener, at en konference kan hjælpe meget, da samfundet kan lære at gribe børnene, når de vender hjem og få dem tilbage til det samfund, som de tilhører.

- Vi skal hjælpe hinanden og øge opmærksomheden, så det, der er sket med vores børn, ikke sker for andre børn her i Danmark, siger han til DR Østjylland.

Mange forældre vil ikke snakke om deres børns skæbne, da de er bekymrede for, hvad det kan have af konsekvenser.

- Hvis folks børn stadig er i live i Syrien, så er de bange for, at der bliver hævnet på børnene, hvis de står frem, så det er for en sikkerhedsskyld, at mange tier, siger Mohamoud Abdullahi.

Men det hjælper at dele din historie med andre, mener Mohamoud Abdullahi.

- Du bliver lidt lettet, og det er godt at snakke om det og høre andre forældres oplevelser.

Konferencen i Aarhus har samlet 350 personer fra 36 lande for at diskutere, hvordan man kan få unge til at undgå at blive så ekstreme, at de griber til våben.

Mest Læste

Annonce