Æg er næringsrige, lækre og en klassisk morgenmad. Der findes så mange opskrifter med æg, uanset om du nyder dem om morgenen, middag eller aften. Men... hvad hvis du slet ikke kan lide dem?
For nogle mennesker lever æg nemlig ikke op til forventningerne.
Men giv ikke op på disse proteinpakkede fødevarer endnu. Vi har nogle fantastiske måder, hvorpå du kan nyde dem. Disse opskrifter er i bund og grund æg til personer, der ikke kan lide æg.
Ved at prøve nogle af disse opskrifter med æg kan du måske ændre holdning.
Morgenmadspizza
Vi har alle prøvet det, når vi gumler på et stykke kold pepperoni pizza til morgenmad, når vi ikke har lyst til at lave mad. Det er svært at gå galt i byen med pizza, og derfor er det den perfekte løsning til folk, der ikke er glade for æg.
Morgenmadspizza er ikke nødvendigvis noget nyt, men det er en fantastisk måde at tage noget, du allerede elsker, og introducere æg!
De fleste morgenmadspizzaer bruger traditionelt pizzadej, ost, æg og en form for morgenmadskød som pølse eller bacon. Men du kan være kreativ.
Tilsæt andre toppings, som du kan lide, så du bedre kan nyde pizzaen som helhed - æg og det hele!
Madbloggeren The Cookie Rookie bruger croissantdej som bund og tilføjer revet kartoffel for mere tekstur og fylde. Hun foreslår også at tilføje ting som oksekød eller peberfrugter.
Stegte ris
Hvis du er tilhænger af kinesisk takeout, men aldrig har prøvet stegt ris, går du glip af noget!
De fleste kinesiske restauranter serverer versioner med daggammel ris, forårsløg, sojasauce, sesamolie, grønne ærter og røræg.
Æggene tilføjer tekstur og smag uden at dominere retten, og der er så mange ingredienser, at hver bid giver en anderledes smagsoplevelse.
Spaghetti carbonara
Hvis du gerne vil introducere flere æggeretter til dine aftensmadopskrifter, bliver det ikke nemmere (eller mere lækkert) end carbonara. Den er rig, luksuriøs og den ultimative opskrift med æg til folk, der ikke kan lide æg. For lad os indse det, man kan ikke gå galt i byen med pasta.
Der findes utallige carbonara opskrifter online, men hvis du vil holde tingene enkle og så autentiske som muligt, skal du kun bruge en håndfuld ingredienser, herunder guanciale (eller pancetta), spaghetti, pecorino ost, sort peber og æg.
Ved at blande æggene sammen med osten og lidt pastavand, vil du skabe en silkeblød sauce, der smukt dækker hver enkelt nudel. Ostens salte smag og biddet fra den sorte peber har en tendens til at skjule smagen af æggene, men de gør deres arbejde ved at tilføje fyldighed til retten.
Igen kan du lege med forskellige versioner af carbonara, men for en gennemprøvet opskrift kan du prøve versionen fra Recipes from Italy, hvor du kun bruger de nævnte ingredienser.
Hurtige bananpandekager
Den her kunne være den nemmeste æggeopskrift nogensinde – to-ingredienser til bananpandekager. Bare fordi du ikke er fan af æg, betyder det ikke, at du ikke kan lide morgenmad, vel?
Måske nyder du ting, der er til den søde side. Hvis det er tilfældet, vil disse bananpandekager tilbyde det bedste fra begge verdener. Hurry the Food Up tilbyder en mere detaljeret trin-for-trin opskrift, men processen er enkel. Mos en banan i en skål. Tilsæt to æg og bland godt, indtil der dannes en dej. Steg forsigtigt på en pande med smør eller olie, vend og fortsæt stegningen, indtil de er færdige, og voila! De nemmeste bananpandekager nogensinde. De er rige på protein og smag, og du vil ikke smage ægget overhovedet.
Egg Benedict i kasserolle
Okay, vi har gemt opskriften med "æg" i navnet til sidst, men lad det ikke skræmme dig væk! Egg Benedict er en brunch-klassiker og giver en rig og mættende morgenmad. Men hvis du ikke er en æg-elsker, vil du sandsynligvis ikke nyde et pocheret æg, der løber ud over din canadiske bacon og engelske muffin.
Egg benedict kasserolle løser det problem. The Food Charlatan's opskrift på æggecasserole er den perfekte måde at nyde en ægget morgenmadsret - selv hvis du ikke kan lide æg.
En egg Benedict kasserolre, der laves natten over, indeholder revne engelske muffins, canadisk bacon, ost, fløde, mælk og Hollandaise sauce. Ja, den indeholder også masser af æg, brugt til at binde retten sammen.
Men når alt bager sammen, og du topper det med smørret Hollandaise, vil du sandsynligvis ikke engang bemærke æggene. Udover det vil du være helten til din brunch eller morgenmads-sammenkomst!