Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Lækker opskrift til airfyrer: Sådan laver du en utrolig lasagne

Mad og drikke

01/11/2024 15:13

J. Bøgen

Ja, du kan faktisk lave den italienske klassiker i en airfryer.

Hvis du nogensinde har prøvet at lave en lasagne, ved du, at det både kan være tidskrævende og udfordrende at lave den fra bunden.

Ikke desto mindre er det faktisk muligt at skære tilberedningstiden ned, og samtidig også spare lidt på energiregningen:

Du kan nemlig lave den i en airfyrer.

Det skal du bruge

Ingredienser (til seks personer)

  • Et mellemstort løg skåret i tern

  • 500 gram hakkekæd

  • 125 gram tørrede champignoner

  • 2 knuste fed hvidløg

  • En halv teskefuld chiliflager

  • 500 gram tomatsauce

  • 50 gram smør

  • 50 gram hvedemel

  • 550 ml. mælk

  • 8 lasagneplader

  • 180 gram revet mozzarella

Sådan gør du

Start med at lave bolognesen ved at varme noget olie i en pande og brune kødet.

Tilsæt så løg, hvidløg og champignoner og varm det op i fem minutter, inden du tilføjger tomatsaucen og 100 ml vand.

Bland det godt og tilsæt så chili, salt og peber og lad det simre i fem til ti minutter, imens du tilbereder Mornay-saucen.

Forvarm airfryeren til 180 grader og smør kurven med olie eller smør.

I en ny gryde smelter du smøret og tilføjer melet under omrørering. Fortsæt med at røre, indtil det har en blød konsistens. Tilsæt så gradvist mælken og pisk det hele, indtil det bliver tyktflydende, hvorefter du smager til med salt og peber.

Tag airfryerens kurv ud og begynd at lave lasagnen ved først at tilføje en tredjede af bolognesen efterfulgt af lasagneplader.

Dernæst hælder du et lag Mornay-sauce og lidt mozarella, og den proces fortsætter du, til du har brugt alle dine ingredienser.

Sæt så hele baduljen i airfryen og lad den bage i 30 til 40 minutter. Top det hele med frisk basillikum, når du serverer.

Velbekomme!

Kilde: Express

Mest Læste

Annonce

07/11/2024

På blot 2 minutter fandt jeg den billigste bilforsikring til min nye bil, og der var mange penge at spare.