Med 7.500 private job og 5.000 job i den offentlige sektor er der dermed yderligere jobmuligheder på vej til de mennesker, der risikerer at opbruge deres dagpengeret efter nytår.
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen glæder sig over aftalen:
- Det er enestående, at private og offentlige arbejdsgivere sammen påtager sig det ansvar, det er at sikre tusindvis af job frem til sommeren 2013. Jeg er glad for, at arbejdsgiverne hermed viser stort samfundssind ved at gå ind og tage medansvar for den ekstraordinære udfordring, vi står over for.
- Regeringen har aldrig lagt skjul på, at vi står med en stor og helt reel udfordring på dagpengeområdet, hvor mange risikerer at opbruge retten til dagpenge inden for kort tid. En situation, der ikke kun har stor betydning for den enkelte, men også for resten af familien. Derfor er jeg som beskæftigelsesminister også rigtig glad for aftalen – for den betyder netop, at flere mennesker kan veksle dagpengene til et rigtigt job med en rigtig løn, siger Mette Frederiksen.
Aftalen om akutjob er indgået mellem regeringen, arbejdsgiverrepræsentanter i den private sektor ved Dansk Arbejdsgiverforening og den offentlige sektor ved KL, Danske Regioner og Finansministeriet.
Om akutjob
- Akutjob er job på almindelige løn- og arbejdsvilkår.
- Akutjob kan være både faste job og midlertidige job. De midlertidige job skal dog minimum vare tre måneder.
- Arbejdsgivere kan få en præmie til akutjob, hvis den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid er på mindst 32 timer. Præmien er 12.500 kroner, hvis ansættelsen varer minimum seks måneder, og 25.000 kroner, hvis ansættelsen varer minimum 12 måneder. Der afsættes i alt 115 mio. kr. til præmieordningen.
- Alle akutjob skal slås op i den offentlige jobbank, jobnet.dk.