Ny måling: Danskerne dumper regeringens digitale dagsorden

Politik

30/03/2017 13:45

Nick Allentoft

To tredjedele af vælgerne afviser regeringens forsøg på at brande sig selv som digitalt fremsynet. Brian Mikkelsen hæfter sig ved, at danskerne ikke frygter ny teknologi.

En fremsynet digital omstilling er af afgørende betydning for regeringen, lød det i sidste uge fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). Men på det punkt er han og resten af regeringen helt ude af trit med vælgerne, skriver netavisen Altinget. 

Efter slagsmålet om Uber viser to målinger, som Norstat har foretaget for Altinget, at regeringens annoncerede digitale dagsorden ekkoer meget svagt i vælgerskaren.

Kun seks procent af de adspurgte vælgere svarer, at spørgsmålet om digitalisering i høj grad er vigtigt for dem. 

Digitalisering - temaside

Danmark er under digitalisering. Følg med i udviklingen på vores tema-side her.

Mangler dine budskaber? Så bliv udgiver på DenOffentlige. Skriv til os.

Lige så få, syv procent af de adspurgte, mener, at automatisering og kunstig intelligens i høj grad truer deres professionelle fremtidsudsigter. 

Målingerne understreger, at det er et højst ufolkeligt område, regeringen har valgt som en af sine mærkesager, pointerer politisk kommentarer på Altinget Erik Holstein. 

”Der kan være alle mulige saglige grunde til at satse på digitalisering, men det kommer ikke til at spille en trille ved folketingsvalget,” siger han. 

* Regeringens forårsprogram er ellers brolagt med digitale initiativer. 

* I april afleverer det digitale vækstpanel sine anbefalinger til regeringen. De skal hen over sommeren omsættes til en digital strategi.

* I maj går Lars Løkke Rasmussens (V) disruptionråd i gang.

* Endvidere pønser regeringen inden sommerferien på en aftale om deleøkonomi samt en teknologipagt inspireret af hollandsk forbillede.

* Endelig er udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) optaget af at udpege Danmarks første digitale ambassadør.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen køber ikke præmissen om, at tallene viser, at danskerne skulle have begrænset interesse i diskussionen om indretningen af fremtidens arbejdsmarked.

"Jeg oplever en stor og stigende interesse for digitalisering, når det bliver mere konkret. Jeg er meget optaget af, at vi især får talt om de mange muligheder, der er med digitalisering og ny teknologi. Der er selvfølgelig også udfordringer, som vil løbende skal tage hånd om,” siger han i et skriftligt svar til Altinget.

Mest Læste

Annonce