Lockout: Nu begynder forældreoprøret

Politik

24/04/2013 13:21

Nick Allentoft

En utilfreds mor, der har mistet tålmodigheden med DLF og KL, har taget sagen i egen hånd. Under overskriften ”Lockouten slutter mandag den 29. april” har Sisse Krøll Willemoes taget første skridt til et forældreoprør, der har sit afsæt på Facebook. Nu vælter det ind med opbakning, og meget tyder på, at et civilt oprør tager start fra på mandag.

Sociale medier har en enorm magt, og nu spiller Facebook en central rolle i et opgør med Lockouten. En kvinde har taget sagen i egen hånd, og iværksat et oprør, der de kommende dage kan rejse et historisk forældreoprør mod børnenes udelukkelse af folkeskolerne.

Budskabet, der har startet oprøret er simpelt:
”Fra på mandag følger vi vores børn i skole - som vi plejer, så de kan få deres hverdag tilbage.”
Det er en mor fra Gribskov, der har lavet gruppen på Facebook. Den blev oprettet mandag d. 22. april, og i skrivende stund slutter over 200 danskere op om budskabet og missionen hver time. Ifølge ekspert i branding, Trine Nebel, er initiativet så klart, enkelt og stærkt, at det kan rejse en tsunami af oprør i løbet af de kommende dage.
”Kampagnen går slet og ret ud på at insistere på, at de 600.00 unge danskere skal have undervisning fra på mandag. Og det skal ske ved at eleverne ‘sendes’ i skole af tusindvis af voksne danskere. Simpelthen. Og sikke et signal. Intet budskab i kommunikation er mere effektivt, end når meget store grupperinger af mennesker samles om det samme formål,” skriver Trine Nebel på sin blog, hvor hun også forudser udviklingen de kommende dage.
”Det er startet med en lille bølge i Gribskov Kommune, hvor en aktiv medborger, Sisse Krøll Willemoes, har sagt STOP. Hun har startet en kampagne på Facebook, der efter mit bedste skønt, vil eksplodere. Kampagnen med navnet Lockouten slutter mandag den 29. april, rammer det politiske niveau med tsunamikræfter på mandag den 29. april 2013. Bare vent at se!, skriver Trine Nebel.

Som en snestorm, der bare bliver ved
Kvinden bag oprørert, Sisse Krøll Willemoes, bor i Gribskov, har 3 børn, heraf en pige i skolealderen, og er selvstændig konsulent med fokus på bl.a. innvoation og skoleudvikling. Hun fortæller om baggrunden for sin Facebook-kampagne, at det hele faktisk begyndte med begyndelsen.
”Allerede, da Lockouten startede talte jeg med min datter om det, og hun spurgte, hvor lang tid det vil komme til at vare. Jeg mente, at det i hvert fald ikke kunne vare en måned, men se hvor vi står nu. I weekenden var jeg til en fødselsdag, hvor der ikke blev talt om andet end lockouten, og så begyndte tanken at konkretisere sig i mig,” fortæller Sisse Krøll Willemoes, og sætter ord på de frustrationer, der fylder forældre i hele landet.
”Vi er fyldt op som forældre nu. Man man måske sammenligne med snestrøm eller strømmen går i en hel by. Det tager man med godt humør i begyndelsen. Smiler lidt til hinanden og taler om det, når man mødes. Men nu har det stået på så længe, at det er blevet en norm, at vores børn ikke går i skole. Det er jo sådan hverdagen er nu, og det dur altså ikke. Vi vil have at børnene lærer noget,” siger Sisse, der ikke – endnu – har tænkt videre over, hvad der skal ske efter mandag.
”Det her handler om at lave en klar og tydelig markering. Det optimale vil jo være, at oprøret rejser sig så meget de kommende dage, at regeringen eller KL og lærerne finder en løsning inden på mandag. Lockouten er jo slut på mandag,” mener Sisse.
/Nick Allentoft/

Oprørets budskab og plan
Sådan skriver Facebook gruppen Lockouten slutter mandag den 29. april, der i disse dage eksploderer på Facebook:
Mandag den 29. april stopper vi lockouten.
Vi vil ikke længere acceptere, at vores børn ikke kan komme i skole. Derfor stopper vi lockouten på mandag ved simpelthen at følge vores børn i skole igen. Og derved lægge maksimal pres på alle parter, så vi får løst denne konflikt.
Planen er at fra på mandag følger vi vores børn i skole - som vi plejer, så de kan få deres hverdag tilbage.
Baggrunden er, at vi ikke længere kan acceptere:
- at vores børn ikke får undervisning
- at vores børn holdes væk fra de sociale fællesskaber 
- at se børn, som mistrives på grund af konflikten
Derfor opfordrer vi til, at alle forældre bryder med lockoutens spilleregler og simpelthen sender deres børn i skole.
Vi vil naturligvis forvente, at ”det danske samfund” lever op til undervisningspligten og leverer undervisning af høj kvalitet til vores børn, når de er på skolen. Men vi kan ikke være sikre på, at der står lærere klar til at tage imod børnene og levere den forventede undervisning. Derfor vil det nok blive en lidt anderledes, men også sjov skoledag for børnene.
Mandag den 29. april slutter lockouten.  

Mest Læste

Annonce