Universitetsforskere ønsker rektors afgang

23/06/2011 09:00

Nick Allentoft

Blandt forskerne på Københavns Universitet er der nu minimal opbakning til rektor Ralf Hemmingsen.

Penkowa-sagen har tæret så meget på Københavns Universitets rektors og bestyrelses renommé, at opbakningen blandt universitetets forskere er i bund.
En rundspørge foretaget af Berlingske Research viser, at blot hver femte af de 1049 forskere, der har deltaget i undersøgelsen, bakker op om ledelsen.
Hver anden forsker mener ligefrem, at rektor Ralf Hemmingsen bør gå af som følge af sin håndtering af Penkowa-sagen.
En af de fremmeste kritikere af Ralf Hemmingsens rolle i sagen er Elisabeth Bock, professor ved Panum Instituttet:
- Ralf Hemmingsen bør overveje sin stilling, når hver anden forsker på KU mener, at han bør gå, siger hun til Berlingske.
Hemmingsen erkender, at han bærer en del af skylden for den manglende opbakning:
- Tallene gør stort indtryk på mig. Jeg erkender, at jeg har foretaget en række fejlskøn i forbindelse med Penkowa-sagen. Jeg har derfor valgt at lave en handleplan, så vi i fremtiden undgår linende sager, siger rektoren til Berlingske.
I undersøgelsen svarer desuden blot hver femte forsker, at de har tillid til bestyrelsen, så længe Ralf Hemmingsen er rektor.
- Det er kun naturligt, at vi også er mål for den utilfredshed, der er til rektor, siger bestyrelsesformanden på KU, Nils Strandberg Pedersen.
Men han understeger, at rektor er valgt af bestyrelsen, og at det er en enig bestyrelse, der står bag ham:
- Der er absolut intet grundlag for at kræve rektors afgang, som Kammeradvokatens grundige redegørelse også viser. Det her er ikke en folkedomstol, siger Nils Strandberg Pedersen til Berlingske.

Mest Læste

Annonce