Foto: Det Konservative Folkeparti

Pape på K landsmøde: Vi er ikke længere det Danmark vi husker

Politik

23/09/2017 13:44

Nick Allentoft

Der er sket et værdiskred i Danmark. Nærvær og respekt er afløst af egoisme og hensynsløs adfærd, mener Pape, der på landsmøde også taler om den interne skepsis over for partiets deltagelse i regeringen.

- Vi er ikke længere altid det Danmark, vi husker. Der er sket et skred.

Sådan lyder det fra De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, i sin tale til deltagerne i partiets landsråd i Tivoli Hotel og Congress Center i København.

Her fik de 1000 fremmødte en tale præget af konservativ værdipolitik. Det er den enkelte og familiernes ansvar, at man opfører sig ordentligt og gør, hvad politiet siger, lød det:

- Det er i det Danmark, jeg gerne vil leve og give videre til de kommende generationer, siger Søren Pape Poulsen.

Finanslov 2018

Vi har oprettet en tema-side, der samler alle relevante historier om Finanslov 2018. Find den her.

Han ser værdiskreddet i mange dele af samfundet. 

Både når det gælder de sociale medier, hvor børn mobber hinanden og deler nøgenbilleder af klassekammeraterne, i bandekriminaliteten, der har ført til skudepisoder i flere byer, og i venstrefløjsaktivisters opførsel i forbindelse med Ungdomshuset.

- Husker I 10-års-dagen for rydningen af Ungdomshuset i København tidligere på året? Her bevæbnede uopdragne aktivister sig med kasteskyts, slangebøsser og petanquekugler og meget mere og udøvede vold mod vores betjente.

- Det gjorde mig godt gammeldags gal i skralden, siger Søren Pape Poulsen.

Han fortæller, at ophidselsen ikke blev mindre, da han så en ung mand blive interviewet på tv om deltagelsen i begivenhederne.

- Han blev spurgt, hvorfor han var med til demonstrationen. Det havde han lidt svært ved at svare på. Så kom han i tanke om, at han hellere måtte sige "Intet glemt - intet tilgivet". I guder. Han gik i flyverdragt for 10 år siden. 

- Stram op og gør noget nyttigt for samfundet, lyder det fra Søren Pape Poulsen til klapsalve fra salen.

Som justitsminister har han talt for strafskærpelser på en række områder. Selv om effekten af strafskærpelser er omdiskuteret, fastholder Pape, at det er en af vejene til at genskabe respekten for myndighederne:

- Jeg kan med tilfredshed konstatere, at den respektpakke, vi vedtog umiddelbart før årsskiftet, nu begynder at vise sit værd.

- Senest har vi set, at en 23-årig mand har fået ni måneders ubetinget fængsel for stenkast mod politiet, siger Søren Pape Poulsen.

Justitsministeren undrer sig i sit "stille konservative sind" over, "om disse menneskers forældre altid er klar over det ansvar, forældreskabet bringer med sig".

- Lad mig give et eksempel: Selv en rund og blid mand som jeg bliver godt og grundigt rasende, når jeg ser helt absurde initiativer som "Foreningen for Forældre mod Politibrutalitet" tage voldsdemonstranter fra Ungdomshuset i forsvar.

- Det er fuldstændig på månen. Jeg ser da umiddelbart et større behov for et nyt initiativ, som kunne kaldes for "Foreningen for forældre, der skulle tage at opdrage deres snotforkælede unger", siger Søren Pape Poulsen.

Pape om VLAK: Vi har fået klar konservativ politik igennem Deltagelse i regering er langt fra altid en fordel for et lille parti. 

Det kan De Konservative tale med om, efter at deltagelsen i VK-regeringerne i 00'erne klemte det mindste regeringsparti. Nu er De Konservative tilbage i en bredere VLAK-regering. Og det fungerer. Det mener i hvert fald De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen:

- Der var nogle skeptiske miner, da vi gik i regering. Og det, synes jeg, er fair. Det er sundt med skepsis. Men jeg tror også, vi har overvundet den, siger Søren Pape Poulsen og tilføjer: 

- Det er lykkedes os at markere klar konservativ politik, også selv om det at være i regering naturligvis betyder, at man indgår kompromisser. Ingen får jo sin politik 100 procent igennem, siger Pape.

De Konservative har tre ud af regeringens 22 ministerposter. 

Som partiformand har Søren Pape Poulsen den mest fremtrædende post som justitsminister, mens Brian Mikkelsen har posten som erhvervs- og vækstminister og Mai Mercado posten som børne- og socialminister. 

Herfra formår partiet ifølge Søren Pape Poulsen at markere klassiske konservative værdier om personligt ansvar og stram retspolitik, behovet for et stærkt erhvervsliv og en hjælpende hånd til de svageste i samfundet: 

- Derfor glæder jeg til, at Mai Mercado senere på efteråret præsenterer sin plan for at sikre bedre forhold for de hjemløse. Så vi bedst muligt kan hjælpe dem, der har det sværest, siger Søren Pape Poulsen. 

Han fremhæver, at Brian Mikkelsen med regeringens erhvervspakke - der endnu mangler at blive forhandlet på plads - forsøger skabe en "medejerkultur". 

- Hvor det bliver lettere og mere almindeligt for os alle sammen at købe en aktie i en virksomhed. Også en mindre, lokal virksomhed. For helt ærligt. Det står ikke skrevet noget sted, at vi død og pine skal have en lønmodtagerkultur i Danmark.

- Forstå mig ret: Der er intet galt med at være lønmodtager. Men der skal også være folk, der skaber og udvikler de virksomheder, der sikrer morgendagens arbejdspladser, siger Søren Pape Poulsen.

Han fremhæver i sin tale en række af regeringens resultater, som viser, at Danmark ifølge Pape bliver trukket i en borgerlig retning. 

Blandt andet, at der er skabt flere private arbejdspladser, antallet af asylansøgere er faldet, og politiet er blevet styrket med optagelse af flere elever på politiskolen.

 

/ritzau/

Mest Læste

Annonce