DF stiller med fire ufravigelige krav for regeringsdeltagelse. Bl.a. indførelse af grænsekontrol.

DF har »ufravigelige« krav til Løkke

Netop som pokerspillet om sammensætningen af en ny, borgerlig regering går i gang, sender Dansk Folkeparti et benhårdt signal til Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen. Det skriver Politiken.

For at en regeringsdeltagelse overhovedet kan komme på tale, skal fire konkrete DF-krav være opfyldt. Det drejer sig om en stram EU-linje, genindførelse af grænsekontrollen, en strammere udlændingepolitik – og så velfærdskravet om en offentlig vækst på 0,8 procent. Først når alt det er opfyldt, kan en egentlig forhandling begynde, siger Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen.

»Det er ufravigeligt. Vi skal ikke ind i diskussioner, om det er 0,5 eller 0,6 procent. Kristian (Thulesen Dahl, red.) mener meget, meget firkantet, at det er der, vi starter. Og hvis ikke, så er vi glade for at være ude«, siger Søren Espersen.

                  Læs også: Løkke inviterer DF som de første

Så hvis ikke de fire ting er 1:1 opfyldt, så bliver der ikke nogen forhandling om en regeringsdeltagelse?

»Nej, det er rigtigt forstået«.

Og hvis punkterne er opfyldt, er det så nok til en regeringsdeltagelse?

»Nej, så begynder vi at forhandle et regeringsgrundlag. Dette er første halvleg, og en forhandling om regeringsgrundlaget er så anden halvleg. Det er jo ikke sikkert, vi kan blive enige om det«.

Venstres næstformand, Kristian Jensen ville i aftes ikke forholde sig til de skarpe krav kan se en V-DF-regering for sig.

»Vi mødes snart med partierne og forhandler derfra. Og det synes jeg, vi skal gøre ansigt til ansigt. Ikke gennem avisen«, siger Kristian Jensen.

Emneord: FV2015, Dansk Folkeparti, Venstre, Kristian Jensen, Kristian Thulesen Dahl
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 980 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 20.03.17 Politik
  Danmark uden gæld i udenlandsk valuta for første gang siden 1834

  Mandag den 20. marts afdrager Danmark sit sidste lån i udenlandsk valuta. Afviklingen af lånet på 1,5 milliarder US dollar betyder, at den danske stat ikke længere har gæld i andre valutaer end danske kroner. Det er første gang i mindst 183 år.

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.

 • 06.10.15 Politik
  DOKUMENTATION: Her er Løkkes åbningstale

  Her er Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) første åbningstale i hans anden regeringsperiode.

 • 17.06.15 Politik
  Sundhedsudgifter løber løbsk for 1,2 mia. kr

  Sundhedsområdet står til at blive den store vinder efter valget. Men det skal gå hånd i hånd med bedre styring, siger rådmand Jette Skive, der vil have et opgør med kommunernes manglende mulighed for at styre økonomien på sundhedsområdet.

 • 15.06.15 Politik
  Danmark i balance – Husk fundamentet

  Det nordjyske Kommunekontaktråd, KKR Nordjylland, har sendt et åbent brev til de nordjyske folketingspolitikere. "Husk fundamentet" lyder budskabet.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige