Konkursramt hjemmehjælpsfirma: Vi glemte at holde styr på pengene

Der er brug for et skarpt øje på økonomien, når private virksomheder byder på hjemmeplejen i kommunerne.

Det mener Birtha Rasmussen, der forleden gik konkurs med BR Service i Stilling ved Aarhus.

- Staten burde pålægge kommunerne at lade udbuddet gennemgå af en statsautoriseret revisor og vurdere tallene, så der ikke er nogen, der går konkurs, siger hun til DR Østjylland.

Over 800 ældre i Aarhus er pludselig nødt til at skifte leverandør af hjemmepleje, fordi BR Service lukkede i denne uge.

Konkursen er den tredje i år i hjemmeplejebranchen, men Birtha Rasmussen afviser, at kommunerne presser priserne for hårdt.

LÆS OGSÅ: Kommuner må se på egen praksis

- Det er ikke noget, man bliver mangemillionær af, men man kan godt have en fornuftig løn ved det, siger hun.

BR Service har gjort rent i mange år, men i efteråret 2014 vandt firmaet også udbuddet på praktisk hjælp og pleje i Aarhus, og så gik det galt.

- Vi har vækstet utroligt meget og har fokuseret på borgere og medarbejdere frem for at holde ordentligt styr på pengene, forklarer Birtha Rasmussen.

Konkursen bør dog ikke skræmme andre private hjemmeplejefirmaer fra at byde på kommunale opgaver.

- Man kan godt gå i udbud, men man skal bare have nogle professionelle folk til at se på pengene, for så går det heller ikke så galt. Så er der ingen, der kan komme og sige: Jeg kan godt byde ti eller tyve kroner under for at få opgaven, siger Birtha Rasmussen.

De seneste år er en række private udbydere af hjemmepleje gået konkurs. Mindst 40 kommuner er ramt af konkurserne. Det seneste tilfælde før Aarhus fandt sted i Slagelse Kommune for godt 14 dage siden.

Kolding Kommune har oplevet hele to hjemmehjælpsfirmaer, som er gået nedenom og hjem. Caregruppens konkurs ramte cirka 250 borgere og Kære Pleje servicerede knap 500 borgerem da de gik konkurs.

Emneord: Hjemmepleje, Hjemmehjælp, Konkurser, Offentligt privat samarbejde, Konkursbølge, OPS, BR Service, Birtha Rasmussen, Udbud
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 929 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Kommentarer
 • 02.06.16 Forvaltningschef Thune Korsager
  Revision

  Fra Aarhus Kommune vil vi gerne supplere ovenstående med, at Revisionsselskabet BDO lavede en risikoanalyse af BR Service's indtjeningsevner. Her blev der bl.a. skrevet: ” På baggrund af BR Service A/S’ businesscase og regnskabsmæssige oplysninger, må det antages at virksomheden vil kunne løfte den udbudte opgave og tjene penge på kontrakten, såfremt virksomhedens opstillede forudsætninger holder.” (BDO analysen var en risikoanalyse og ikke en påtegning eller garantistillelse).

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.02.17 Ledelse
  Indkøbere: Dialog er en gevinst for alle

  Dialogen mellem leverandører og indkøbere er vigtig for samarbejdet om den offentlige sektors indkøb, siger indkøbernes forening, IKA, efter kritik af foreningens Årskonference.

 • 07.02.17 Politik
  Lejeaftale om Arena Fyn er sandsynligvis i strid med reglerne

  Odense Kommunes tillægsaftale om brugsretten til Arena Fyn fra oktober 2013 er sandsynligvis i strid med reglerne om støtte, fortælle kommunen i en pressemeddelelse.

 • 07.02.17 Infrastruktur
  Helsingør bygger nyt stadion

  ”Det gamle stadion er udtjent og derfor har et stort flertal i byrådet besluttet sig for et nyt stadion på Gl. Hellebækvej, hvor det var vigtigt for os og en stor ambition, at der også bliver taget hensyn til andre idrætsgrene og områdets karakter," siger borgmester Benedikte Kiær.

 • 02.02.17 Ledelse
  DI får anerkendelse for debat om konkurser

  IKA, Foreningen af offentlige indkøbere, tildeler Dialogpris 2017 til Dansk Industri. Prisen går til DI for indsatsen med at fremme en konstruktiv dialog om, hvordan konkurser blandt private leverandører af hjemmepleje kan forebygges og håndteres bedst muligt.

 • 02.02.17 Infrastruktur
  Danmarks første OPP-psykiatri-sygehusbyggeri i Vejle står klar

  Team OPP og Region Syddanmark kan nu indvie det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark. Byggeriet huser Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten.

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige