Robuste arbejdspladser, ja tak

I fagbladet Kost, Ernæring & Sundhed kan du i denne måned blive klogere på et ord, der bliver brugt i mange jobopslag: robust. Det er nemlig ved at være en særlig kvalifikation, at man kan tåle meget.

At man er modstandsdygtig. Og det er da også vigtigt, især hvis man tænker på det modsatte. Det er trods alt de færreste job, hvor det vil være en fordel, at man er sart og skrøbelig. Men selv om man opfatter sig som en robust person, så kan kravene jo godt være for store.

Kost & Ernæringsforbundet er redaktør på DenOffentlige

Kost & Ernæringsforbundet er redaktør for eget indhold på DenOffentlige og udgiver artikler, blogs, cases, synspunkter og pressemeddelelser om, af og for kost-, ernærings- og sundhedsfaglige.

Læs mere om Kost & Ernæringsforbundet her.

Læs mere om at blive redaktør for eget indhold her.

Tag f.eks. Dorthe, som i bladet fortæller om sit tidligere job. At Dorthe endte med at forlade jobbet, viser faktisk – i mine øjne – netop Dorthes robusthed, hendes evne til at handle. For robusthed handler også om at turde sige fra, når vilkårene ikke er ok.

Du kender det hjemmefra – vi spiser efter de 10 kostråd, dyrker dagligt motion, sørger for at få sovet ordentligt, og vi lader os måske tilmed vaccinere mod influenza. Alt sammen handlinger, der skal give os modstandskraft og hjælpe os til at forebygge eller overvinde belastninger og modgang. Gøre os robuste.

Men at være robust må aldrig være et dække over, at medarbejdere eller ledere skal finde sig i hvad som helst. Hvor man som ansat bare skal bruges og smides væk, hvis man ikke kan tåle mosten.

Der har vi som fagforening en særlig opgave. For vi skal konstant og hele tiden kæmpe for gode vilkår på arbejdspladsen. At det ikke er kravene til den enkeltes robusthed, der stiger hele tiden. I stedet for skal vi have indflydelse på eget arbejde og arbejdsbetingelser, opleve meningen med arbejdsopgaverne, blive mødt med tydelige og klare forventninger og rollefordelinger, og ikke mindst støtte fra ledelse og kollegaer, når vi møder de bump, liv og arbejdsliv giver.

Lad os sammen slå et slag for flere og mere robuste arbejdspladser og organisationer. Steder, hvor ledelsen og tillidsrepræsentanten lever den danske model ud i et godt og tæt samarbejde. Hvor ledelsen og medarbejderne sammen udvikler arbejdspladsen, så den hele tiden bliver bedre. Hvor efterspørgslen efter robuste medarbejdere ikke misbruges til at byde ansatte dårlige vilkår, men til at stræbe efter en arbejdsplads, der er rummelig og udviklende. Hvor alle ansatte samlet og hver især har muligheder for at yde deres bedste. Det kommer os alle til gode på den lange bane.

Indlægget har været bragt i Kost, Ernæring & Sundhed 01/2017

Emneord: Kost & Ernæringsforbundet, Kost og ernæring, Robusthed, Ghita Parry, Arbejdsmiljø
Kost- og Ernæringsforbundet på DenOffentlige.dk Kost & Ernæringsforbundet er fagforening og interesseorganisation for kost-, ernærings- og sundhedsfaglige mennesker.   Forbundet forhandler løn og arbejdsvilkår, rådgiver om arbejdsliv o...
Aktivitet: Artikler: 43 | Events: 1 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige