Tal fra Økonomi- og Indenrigsministeriet viser, at i 2014 gik knap 16 ud af 100 elever i privatskole. Det er en klar stigning siden 2007, hvor 13 elever af 100 gik i privatskole.
Region Hovedstaden er den region med det højeste antal elever i privatskolen. Her var der sidste år 19 ud af 100 elever i privatskole, hvilket er højest blandt regionerne. Region Nordjylland har færrest med 12,1 ud af 100.
Hos folkeskolelederne er man bekymret over tilstrømningen til privatskolerne. På sigt kan det betyde, at folkeskolerne mangler en vigtig elevgruppe, siger Karsten Jessen, der er formand for Skoledernes afdeling i Haderslev:
- Det kan betyde, at hvis man ikke har de såkaldte ressourcestærke elever, så er der måske smallere i toppen, siger han.
En af dem der har sit barn gående i privatskole er Erik Baumgarten fra Haderslev. Han valgte privatskole, efter han havde været til informationsmøde i folkeskolen, da hans barn skulle skrives op:
- Der var naturligvis en masse spørgsmål, og vi kunne simpelthen ikke få nogen fyldestgørende svar. Der var en masse uvisheder, og jeg følte ikke, at det var tilfredsstillende, siger han.
Erik Baumgarten er selv folkeskolelærer, men det betyder ikke, at han ser nogen problemer i, at sende sine børn i privatskole:
- Det vi går og laver i folkeskolen er ganske udemærket, men der er bare nogen ting, der ikke hænger sammen med virkeligheden, og det der bliver meldt ud fra politisk side. Det hænger bare ikke sammen, siger han.
Karsten Jessen, der er formand for Skoledernes afdeling i Haderslev mener, at det er en uheldig udvikling, der er i gang.
- Det vil være skidt hvis vi kommer derhen, hvor vi er nede på 60 eller 50 procent. Det vil være rigtig, rigtig skidt, siger han
I følge Karsten Jessen kræver det, at folkeskolen skal prioriteres højere af politikerne, hvis udviklingen skal vendes:
- Det er jo nogle politiske beslutninger der skal til for at dæmme op for det. Det er jo der, man kan få carte blanche til at åbne en privatskole, siger han.