Strammere regler har ramt en større del af asylansøgerne, som kommer til Danmark, end først antaget.
For Justitsministeriet har underdrevet effekten af regeringens asylstramninger, skriver Jyllands-Posten.
Faktisk var regeringens første udmelding om, at blot fire procent havde fået den nye tidsbegrænsede opholdstilladelse, fire gange lavere end i virkeligheden.
Læs også: Regeringens asylstramning har kun ramt 59 personer
I et supplerende svar til Folketinget oplyser justitsminister Mette Frederiksen (S), at man har fået Udlændingestyrelsen til at se nærmere på tallene.
Dette særtræk afdækker, at det kun er 364 ud af de nævnte 1606 opholdstilladelser, der vedrører asylansøgninger, som er afleveret efter 14. november 2014 - datoen hvor regeringen fremsatte lovforslaget, skriver Jyllands-Posten.
Det er kun ansøgninger efter denne dato, der er omfattet af ændringerne.
Ved fintællingen fandt man også ud af, at det er 58 personer - og ikke 59 som først oplyst - der havde fået asyl på de nye vilkår.
I alt svarer det til, at 16 procent har fået den midlertidige opholdstilladelse, der kun gælder ét år og forhindrer familiesammenføring i samme periode.
Venstre var i forbindelse med den første opgørelse ude med hård kritik af regeringen, og den holder partiet fast i, lyder det fra udlændingeordfører Karsten Lauritzen.
- Det undrer mig dybt, at det ikke er det, ministeriet svarer til at starte med, og at man i stedet sender supplerende svar, hvor man har tryllet lidt med tallene, så det ser mere positivt ud for regeringen, siger han til Jyllands-Posten og fortsætter:
- Men det ændrer ikke noget, for jeg har hele tiden forholdt mig til, at loven efter at have virket i flere måneder kun berører sølle 59 personer, der endda nu er blevet til 58.
Martin Henriksen, Dansk Folkepartis udlændingeordfører, holder også fast i sin udmelding om, at tallene manipulerer vælgerne til at tro, at regeringen har en stram linje på asylområdet.