Lærerne er mere syge i flere kommuner. Det rammer bl.a. nye elever som de to knægte her.

KL: Sygefravær og ny skolereform hænger sammen

Ledelse

14/11/2014 23:22

Nick Allentoft

Sygefraværet blandt lærerne i de tre store byer er stigende, og det har sammenhæng med ny reform, mener KL

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

- Vi tror, der er en sammenhæng mellem lærernes høje sygefravær, folkeskolereformen og den nye arbejdstidsaftale. Det er en ganske stor omvæltning, og vi følger udviklingen meget nøje og tager det meget alvorligt. 

Det siger Steen Christiansen, formand for kommunekontaktrådet i kommunernes forening - KL til nye tal, der viser et højt sygefravær blandt lærerne. 

Talmaterialet er lavet af tv2.dk ud fra de udmeldinger, som kommunerne hidtil er kommet med om lærernes sygefravær, og den viser, at flere og flere lærere i København, Odense og Aarhus melder sig syge, efter at folkeskolereformen er trådt i kraft.

I København er sygefraværet steget med cirka 31 procent, mens det i Odense er steget med omkring 40 procent. For Aarhus er tallet omkring 26 procent.

- Antagelsen er, at der er en sammenhæng med, at vi er ved at implementere folkeskolereformen og er ved at gennemføre en ny arbejdstidsaftale, og det har betydning for læreres dagligdag på skolerne, siger Steen Christiansen til Ritzau og fortsætter: 

- Og det kan ikke udelukkes, at det slår igennem i forhold til, at det medfører en stigning i sygefraværet. Når vi kommer lidt længere hen på skoleåret, må vi se på, om der er nogen fællestræk, der går igen i forhold til årsagerne.

Ifølge tv2.dk er det endnu uklart, om der er tale om en national tendens. Men foreløbige tal fra seks af landets kommuner, inklusiv Hovedstaden, Odense og Aarhus, viser en kraftig stigning i sygefraværet blandt lærerne i skoleårets to første måneder. 

- Vi har kun en interesse i velfungerende skoler og velfungerende lærere, siger Steen Christiansen.

Der findes endnu ikke en opgørelse over sygefraværet for alle landets kommuner, men i Danmarks Lærerforening mener formand Anders Bondo Christensen, at stigningerne i de store byer er udtryk for en generel tendens i alle landets kommuner.

Han kalder udviklingen for et vink med en vognstang til de politikere, som stod bag folkeskolereformen.

- Det er noget, alle skal tage helt alvorligt. Selvfølgelig er det ganske alvorligt for de lærere, som bliver syge af at gå på arbejde, men det er i virkeligheden et vink med en vognstang, om at der er noget, der ikke er, som det skal være, ude i skolen, siger Anders Bondo Christensen.

I forældreforeningen Skole og Forældre opfordrer formand Mette With Hagensen til, at skolebestyrelserne kommer i gang med at undersøge årsagen til det store sygefravær.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce

10/12/2024

På blot 2 minutter fandt jeg den billigste bilforsikring til min nye bil, og der var mange penge at spare.