Beslutningen kommer efter flere måneders tilløb og udregninger af, præcist hvor mange stillinger, der skulle spares. De seneste uger og dage har de ansatte på berørte institutter haft mulighed for at afværge deciderede fyringer gennem naturlig afgang. Deadline udløb tirsdag, og det betyder, at RUC må fyre syv forskere og en fra det tekniske personale.
- Vi er alle præget af det, og det kan ikke undgås at komme til at kunne mærkes på uddannelserne. Men nu må vi kigge fremad. Vi bliver nødt til at se på at udvikle vores undervisningsmodeller, så vi stadig kan skabe kvalitet for vores studerende, siger Hanne Leth Andersen, rektor på RUC.
Offentliggørelsen af nedskæringerne blev mødt med protester fra ansatte og studerende. De ansatte på et af de berørte institutter nedlagde undervisningen for resten af dagen, mens aktivister fra studenterbevægelsen Et Andet Universitet hængte protest-bannere op ved RUC-ledelsens kontorer.
- Man styrer universitetet ud fra en virksomhedslogik, men universitetet er netop ikke en virksomhed. Så tankengangen bør droppes. Det bliver sjældent en god forretning at uddanne unge. Men det er jo store positive effekter for samfundet som helhed ved at gøre det, siger en af de protesterende studerende, Henrik Skaaning.
RUC har samlet set over 500 ansatte videnskabsfolk og cirka 380 blandt det tekniske personale.