Unge, der tvinges fra kontanthjælp i uddannelse, dropper hurtigt skolebænken igen, skriver Berlingske ud fra en ny rapport fra tænketanken Kraka.
Af rapporten fremgår det, at af de omkring 1000 ledige på kontanthjælp, som blev truet på pengepungen til at tage en uddannelse i første halvår af 2014, har tre ud af fire allerede en eller flere afbrudte uddannelser bag sig.
Hver syvende har fire eller flere afbrudte uddannelser i bagagen.
De unge er blevet sat på skolebænken på grund af det såkaldte uddannelsespålæg, der betyder, at kontanthjælpsmodtagere der er "uddannelsesparate" under 30 år skal i skole - ellers får de ingen penge fra staten.
På skolerne kan man genkende billedet af unge, der ikke gider gøre deres uddannelser færdige, og det belaster skolemiljøet, fremgår det.
- Vi har tydeligt mærket en ændring fra januar 2014, men desværre ikke til det mere positive. Der er alt for mange, som ikke gennemfører.
- Det er smadderirriterende at arbejde med nogen, der ikke vil det, eller ikke kan det, siger Mei-Li Carstensen, uddannelseschef på Hotel- og Restaurantskolen i København, til Berlingske.
Til august træder en ny erhvervsskolereform i kraft, der sætter en stopper for muligheden for at skifte uddannelse i et væk, da man maksimalt kan have tre grundforløb på 20 uger hver.