De seneste uger har der været meget snak om både tørke, afbrændingsforbud, potentiel vandmangel, og så sent som i går blev Skt. Hans-bål forbudt i størstedelen af landet nu på fredag, hvor det er Skt. Hans aften.
Men hvad skal man så lave, når man ikke kan tænde det traditionsrige bål? Det er måske ikke en direkte erstatning, men man kunne jo overveje at fejre Skt. Hans ved at tage en dukkert i bølgen blå!
Dagtemperaturer i den øverste halvdel af 20'erne, et utroligt højt antal soltimer og meget andet har nemlig været med til at banke badevandstemperaturen i vejret ved de danske kyster, selvom der dog er stor forskel på, hvor varmt vandet er, alt efter hvor man befinder sig.
Koldt i nord, varmt i øst
Kortet nedenfor er fra tirsdag d. 20. juni kl. 12.30, og der tegner sig et temmelig klart billede i forhold til.
I det nordlige og Jylland er temperaturerne generelt under 15 grader med 13,4 grader som det laveste, så det er vist, hvad man kan kalde for en "frisk" oplevelse, hvis man kaster sig i vandet.
Allerede når vi når til Østjylland er temperaturerne imidlertid braget i vejret. Her kan man nemlig nyde hele 22,3 grader ved Hobro, imens man mp "nøjes" med 18,6 grader ved Grenaa på den jyske "næse".
Herfra ligger temperaturerne temmelig stabilt, som man bevæger sig ned gennem landet, omend der stadig er nogle udsving. I lillebælt og ved Als er vandet 17,5 grader, mens det generelt ved de sydlige øer kun et enkelt sted sniger sig op over 20 grader.
På Sjælland finder vi imidlertid den højeste temperatur ved Holbæk med 22,4 grader - altså hele 9 grader varmere end den koldest målte temperatur.
Du kan se de seneste opdateringer af badevandstemperaturen på DMI's hjemmeside.
Foto: Screenshot, dmi.dk