Hvis du er en af dem, der stikker deres snavsede service i vasken for at "stå i blød" i et stykke tid, før du vasker op, skal du lige genoverveje dine handlinger.
Det skriver Ladbible.
Grundlæggende har alle gjort dette på et eller andet tidspunkt, uanset om det er ud af en tro på, at opvasken i blød vil gøre rengøringen nemmere eller bare ren dovenskab.
Ikke opvasken i blød
Eksperter advarer dog om, at det faktisk ikke er en god idé, for selvom slutproduktet ser rent nok ud, kan det krybe med skadelige bakterier, der bare venter på chancen for at gøre noget skade på dig.
Lektor Barbara Mullan fra Curtin University, Australien, advarede om, at ikke at tage opvasken og lade det ligge i blød var en fantastisk måde at opbygge bakterier og sprede dem rundt i hjemmet.
Hun fortalte ABC (den australske), at det at udelade snavsede tallerkener, som stadig havde stykker mad på dem, var en stor bakterierisiko, og bakterier kunne holde sig i live i dagevis.
"I sidste ende, hvis du efterlader snavset service og der er mennesker i huset, og muligvis dyr, vil de sandsynligvis sprede bakterier rundt," sagde hun og fortsatte:
"Bakterier vil forblive i live på overflader, selv rene overflader, i op til fire dage."
På tallerkener, der har forurening som madpartikler, kan bakterier holde sig i live i meget lang tid.
Ikke svampen i blød
At stikke fadet i vasken og lade det trække kan hjælpe med at sprede bakterier, som kan forårsage mave-tarmproblemer, og det bliver endnu værre, hvis du lader børsterne eller svampene ligge i blød i det gyldne vand.
Professor Mullan foreslog, at en opvaskemaskine var det bedste sted til snavset service, da det var et 'indesluttet' miljø, der ville være sværere for bakterier at sprede sig rundt i.
Men hvis du vasker dit opvask i vasken, så anbefalede hun, at du brugte vand, der er så varmt som muligt, til det punkt, du bør bære gummihandsker for at klare højere varme.
Derudover bør du bruge vaskemiddel og ikke kun varmt vand, og at skrubbe hårdt, så du flytter madstykkerne med 'brute force'.
Du bør også være opmærksom på, hvor rene dine klude, svampe og børster faktisk er, da hun advarede om, at de normalt var 'det mest beskidte i dit køkken'.
I sidste ende var det mål, hun foreslog folk, at undgå 'bakteriesuppen', som blev dannet ved at lade snavset service ligge i blød i lunkent vand i lang tid. Bakteriesuppe, det er noget, du ikke vil have i nærheden af dine tallerkener, skåle og bestik.