Hun bakkes op af kredsformand Vibeke Westh, Dansk Sygeplejeråd.
I dag smider cirka 600 medarbejdere i Københavns kommunale sygepleje stopuret. I løbet af en arbejdsdag kan de nemt komme op på 20 borgerbesøg hver især og får nu en mere fleksibel hverdag, hvor de ikke skal stemple ind og ud ved hvert besøg.
Temaside om Innovation
Vi samler alt indhold om innovation på en temaside. Find den her.
- Medarbejderne har følt tidsregistreringerne som kontrol og manglende tillid til, at man tror på, at de kan udføre deres opgaver på en god måde. Det er rigtig vigtigt, at vi nu får gjort op med det, fordi det er med til at skabe større arbejdsglæde og i sidste ende en bedre sygepleje til borgerne, siger sundheds- og omsorgsborgmester i København Ninna Thomsen (SF).
Ældreplejen er generelt underlagt alt for mange unødvendige regler og kontrol, som er med til at tage tid og fokus fra mødet med borgeren, mener Ninna Thomsen. Allerede i december 2012 stoppede de københavnske sosu-medarbejdere i kommunens hjemmepleje med at tidsregistrere, og turen er nu kommet til sygeplejen.
Ekstra tid til borgerne
Udover at slippe for tidstyranniet slipper sygeplejen også for dobbeltarbejde. Fremover skal de dokumentere ude hos borgerne via en Ipad. Tidligere skulle de både dokumentere i borgernes papirjournaler - og igen elektronisk, når de kom hjem på kontoret.
- Opgøret med den her dobbeltdokumentation giver mere tid sammen med borgerne, og det, synes jeg, er utroligt positivt. Medarbejderne kan nu komme i tættere dialog med borgerne omkring deres dokumentation og få større mulighed for at inddrage dem. Det betyder også, at risikoen for fejl og utilsigtede hændelser forventes at blive reduceret, siger Ninna Thomsen.
Mere af samme skuffe
Kredsformand Vibeke Westh fra Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden, hilser de nye tiltag i Københavns kommunale sygepleje velkommen.
- Tidsregistreringen blev oplevet som en kontrolfunktion, og nu hvor det falder bort, bringer det den gensidige tillid mellem medarbejder og forvaltning tilbage, siger Vibeke Westh. Hun understreger dog samtidigt, at dokumentation er rigtig vigtig for kvaliteten i sygeplejen.
- Alle sygeplejersker er interesserede i at arbejde efter det, der reelt virker. Derfor skal vi have fokus tilbage på indsamling af viden i stedet for på registrering af handlinger og tid. Og vi bakker fuldstændig op om Københavns Kommunes beslutning og opfordrer til mere af samme skuffe, siger Vibeke Westh.