Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

En æra er slut: Dansk musikfestival går konkurs

Kultur

13/06/2023 19:11

J. Bøgen

Den har eksisteret siden 1991.

Allerede i december fik man fornemmelsen af, at der var noget galt.

Arrangørerne meddelte nemlig, at festivalen ikke ville blive afholdt i 2023, og årsagen var økonomiske problemer.

Nu står det klart, at festivalen ikke vender tilbage i 2024, eller nogen af de følgende år: Selskabet bag Langelandsfestivalen har nemlig begæret sig konkurs.

Ifølge Fyens Stiftstidende er der blevet indkaldt til et retsmøde onsdag klokken 10.30. Her vil selskabet ifølge avisen sandsynligvis blive erklæret konkurs.

Festivalen har i flere år været plaget af dårlig økonomi, og selvom regnskabet for 2022-versionen af Langelandsfestivalen endnu ikke er blevet offentliggjort, blev det i december meddelt, at der ville være et stort millionunderskud.

Forsøgt at finde arvtager

I et brev til Langelands Kommune, som er dateret d. 3. marts i år, fremgår det, at festivalejer Allan K. Pedersen har forsøgt at finde en køber til Langelandsfestival frem mod konkursen.

Derudover kan man i korrespondancen, som Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i, også se, at kommunen og festivalejeren ikke er på samme bølgelængde angående nogle økonomiske elementer.

Kommunen mener, at Langelandsfestival skylder 313.125 kroner for manglende leje de tre foregående år - Allan K. Pedersen mener derimod, at festivalen savner 1,3 millioner kroner fra kommunen for manglende betaling af markedsføringstilskud.

Langelandsfestival blev afholdt for første gang i 1991. Hvert år har cirka 3000-4000 frivillige været med til at stable festivalen på benene.

Når festivalen er i gang, bliver indbyggertallet på Langeland cirka tredoblet.

På den store scene kunne man i 2022 på Langelandsfestivallen opleve navne som Kato, Jung og Ronan Keating.

Mest Læste

Annonce