Du kender det sikkert godt.
Du har købt et lækkert brød ved bageren og tænker, at det i hvert fald holder ugen ud. Desværre opdager du allerede på dag to, at brødet er blevet så tørt, at det næsten ikke er til at tygge i.
Men hvad har du gjort forkert? Når det kommer til at opbevare brød, er der flere faktorer, der bør overvejes.
Ifølge bageren, Joost Arijs, spiller både emballagen og brødets tilstand en vigtig rolle.
"De papirposer, som bagerier leverer, indeholder paraffin. Det skal forhindre, at brødet tørrer ud,” forklarer han og anbefaler derefter, at man ikke får brødet skåret i skiver.
Sådan skriver mediet Gelderlander.
Godt til skiver
En af de mest almindelige opbevaringsmetoder er papirposer. De fungerer godt til skiveskåret brød, men er ikke altid den bedste løsning, forklarer bageren:
”Vi anbefaler at opbevare selve brødet i silkepapir eller blot i et håndklæde. På denne måde forbliver dit friske brød godt i mindst to til tre dage,” siger han.
Skiveskåret brød har derimod en kortere levetid, og det bør spises hurtigt for at undgå, at skiverne tørrer ud.
Hold dig fra plastikposen
Hvis du er én af dem, der plejer at opbevare dit brød i plastikposer, skal du være opmærksom på, at det kan føre til fugtophobning og tab af den sprøde skorpe.
Derfor er papirsposen en bedre løsning. Desuden kan en brødbeholder i enten plastik eller metal være en god investering.
Brød i fryseren
At komme brød i fryseren er også en mulighed, men den metoden er bageren ikke fan af.
”Frysning ødelægger brødets sprøde karakter og påvirker smagen,” siger han. Desuden forlænger frysning ikke nødvendigvis brødets holdbarhed efter optøning.
Til slut kan vi konkludere, at det anbefales at købe et samlet brød fra bageren, opbevare det korrekt, og kun skære de skiver, der skal bruges.