Surdejsbrød er mere populært end nogensinde før, men er det surdejsbrød du spiser virkelig surdejsbrød?
Nu gør eksperterne det nemmere at opdage, om det er falsk surdejsbrød du spiser.
Udover at surdejsbrød er en lækker smagsoplevelse, så er det også godt for din mave. For surdejsbrød indeholder præbiotika, der er alletiders fødestoffer til dine tarmmikrober.
Falsk surdejsbrød har ikke de samme fordele. I Storbritannien har en kampagne for ægte brød for nyligt afsløret en masse eksempler på falsk surdejsbrød, der blev markedsført som surdej og solgt til priser langt over, hvad almindelige brød, der er lavet med bagergær, kemiske hævemidler og tilsætningsstoffer, bør koste
Hvis du vil undgå at falde i denne fælde, så tag et kig på disse nemme måder, der gør, at du kan se, om det er den ægte vare, du køber.
Kort ingrediensliste
Først og fremmest, så er ultraforarbejdet brød sandsynligvis ikke surdejsbrød, der typisk vil have en meget kort ingrediensliste.
Ægte surdejsbrød er lavet med mel, vand og salt – ingen kunstige konserveringsmidler, ingen tilsætningsstoffer.
Hvis du kigger på ingredienslisten på dit surdejsbrød og ser E-numre, tilsætningsstoffer eller gær, så er det et falsk surdejsbrød.
Kan holde sig længe
Ægte surdejsbrød fryser også godt og kan holde op til tre måneder i fryseren, mens det stadig bibeholder en fantastisk smag og tekstur, når det ristes fra frossen tilstand.
Anamorel Ogen, der er chefbager hos Bertinet Bakery, har udtalt: ”Det handler om, hvordan brødet er lavet fra starten. Hvis du starter med godt fremstillet brød, vil det smage bedre i længere tid efter frysning. Ægte surdejsbrød er naturligt overlegent i forhold til andre brød, fordi det er lavet med bedre ingredienser og mere robuste produktionsmetoder, der sætter dejen først. Det betyder, at brødet holder bedre på fugten end andre brød."
Kilde Express