DØR forventer en vækst på 0,2 pct. i år og 1,8 pct. til næste år. For de to år under ét er vækstskønnet omtrent på linje med vurderingen i Økonomisk Redegørelse, maj 2013. I 2015 venter DØR en BNP-vækst på 1,9 pct.
I rapporten vurderer vismændene, at den aktuelle konjunktursituation tilsiger en lempelse af finanspolitikken, og at de offentlige finanser vurderes at være tilstrækkeligt sunde til at det er forsvarligt at føre en mere lempelig politik end planlagt. Vismændene anbefaler ligeledes, at Danmark bør ændre budgetlovens underskudsgrænse for den strukturelle saldo fra ½ til ¾ pct. af BNP.
Regeringen deler ikke dette synspunkt.
Finansminister Bjarne Corydon udtaler:
"Regeringens økonomiske politik ligger fast. Det har fra starten været regeringens mål at føre en sund og ansvarlig økonomisk politik, der samtidig understøtter vækst og beskæftigelse i den nuværende konjunktursituation."
"Finanspolitikken er tilrettelagt, så vi kan få ophævet EU-henstillingen i foråret 2014. Derfor skal vi have en vis afstand til grænsen for det faktisk offentlige underskud i Stabilitets- og Vækstpagten. For 2015 risikerer vi at være meget tæt på denne grænse. Med en lempelse i 2014 – som foreslået af vismændene - kan det let blive nødvendigt at stramme finanspolitikken igen efterfølgende. Det er ikke hensigtsmæssigt."
"Det er klart, at usikkerheden på den faktiske saldo er stor. Regeringen følger udviklingen tæt og vurderer på den baggrund hvor stor sikkerhedsmargin, som er nødvendig."
"Kombinationen af vismændenes anbefaling af en finanspolitisk lempelse og deres anbefaling om en lempelse af kravet til den strukturelle saldo i budgetloven - skaber usikkerhed om budgetloven og de generelle finanspolitiske rammer. Det kan koste på tilliden til dansk økonomi og betyde risiko for højere renter, som kan risikere at bidrage til at bremse det opsving, der er på vej."
Økonomi- og Indenrigsminister Margrethe Vestager udtaler:
"Danmark skal holde kursen - vi stimulerer økonomien og er samtidige på sikker grund for at sikre lav gæld og lave renter. Det glæder mig at vi i disse år kan have de højeste offentlige investeringer i 30 år. Det skaber arbejdspladser."
"Men vi får ikke Danmark på ret køl igen ved at lade det offentlige underskud vokse - ved at stifte endnu mere gæld og skabe usikkerhed om kursen. Ingen har glæde af zig-zak. Risikoen er mistillid og stigende renter - og dermed færre arbejdspladser."