Coronakrisen har sat sit tydelige præg på det danske arbejdsmarked, viser de seneste tal fra Beskæftigelsesministeriet. Op mod tre gange så mange danskere som normalt har siden den 9. marts meldt sig ledige. Samtidig oplever flere områder mangel på arbejdskraft. Jobcentrene er klar til at hjælpe, siger formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg Thomas Kastrup-Larsen.
”Lige nu gør hver enkelt hånd en forskel på de kritiske områder. Derfor skal der også lyde en klar opfordring til arbejdsgiverne om at tage kontakt til det lokale jobcenter, hvis der mangler arbejdskraft. Det gælder både i sundhedssektoren og de private arbejdsgivere. Vi kan finde og rekruttere medarbejdere hurtigt. Både i egen kommune og på tværs af kommunerne,” siger Thomas Kastrup-Larsen.
Regeringen har iværksat en række tiltag, som skal holde hånden under små og store virksomheder, mens krisen raser. Alligevel var det ventet, at ledigheden ville stige markant. Derfor står jobcentrene klar til at hjælpe ledige videre og samtidig sikre, at de virksomheder, som har brug for ekstra mandskab i denne tid, kan få det hurtigt.
Tag fat i det lokale jobcenter
Der er i øjeblikket behov for arbejdskraft mange steder, både i den offentlige og private sektor. For eksempel på sygehuse, på plejecentre og botilbud. I det private forventes det også, at områder kan blive ramt af mangel på arbejdskraft. For eksempel i dagligvarebutikker, transportsektoren og i forsyningsvirksomheder.
Her kan jobcentrene spille en afgørende rolle i den kommende tid, siger Thomas Kastrup-Larsen.
”Som så mange andre funktioner i kommunerne er arbejdet i jobcentrene ikke lukket ned. Medarbejderne arbejder videre hjemmefra, og landet over sidder der sagsbehandlere, som er klar til at hjælpe både ledige og virksomheder, der har behov for medarbejdere. Det er rigtig mange dygtige mennesker, som nu pludselig står uden arbejde midt i den her globale krisesituation. Dem skal vi hjælpe alt det, vi kan. Både på kort og langt sigt," siger Thomas Kastrup-Larsen.