Tilskudspuljen til kystbeskyttelse får nu vokseværk, samtidig med at første uddeling fra puljen er på vej til fem konkrete projekter, tre digeprojekter ved Vadehavet og to kystbeskyttelsesprojekter i henholdsvis Nordjylland og Nordsjælland. De fem projekter modtager samlet 39,1 mio. kroner i medfinansiering fra staten.
Samtidig vokser puljen som følge af aftalen om finansloven i 2021. Puljen var oprindeligt på to gange 40 mio. kr. i 2020 og 2021. Nu udvides puljen med nye 350 mio. kr. frem mod 2023. De bliver fordelt med ekstra 50 mio. kr. i 2021 og 150 mio. kr. i både 2022 og 2023. Samtidig skal tildelingskriterierne udvides, så flere kystbeskyttelsesprojekter i risikoområder rundt om i Danmark kan søge.
"Danmark står over for udfordringer med voldsommere vejr og stigende havvand i fremtiden. Derfor skal vi i tide få kystbeskyttet til de klimaforandringer, vi allerede nu kan se og ved kommer. Sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet sikrer vi med finanslovsaftalen en saltvandsindsprøjtning til kystbeskyttelsen i hele landet. Samtidig er vi gået i gang med en national klimatilpasningsplan, så vi får set på alle oversvømmelseskilder. Allerede nu kommer tilskudspuljen for 2020 ud og gør gavn lokalt og med flere midler i de kommende år, kan endnu flere vigtige kystbeskyttelsesprojekter komme i gang," siger miljøminister Lea Wermelin.
Der blev med aftale om finansloven 2019 afsat en tilskudspulje på i alt 80,6 mio. kr. til kystbeskyttelse til fordeling i 2020 og 2021. Midlerne skulle hjælpe kommuner og digelag til at gennemføre nødvendige indsatser mod oversvømmelser og kysterosion.
Det vil være muligt for kommuner og digelag at søge midler igen i 2021 og de kommende år.
Støttepartierne som er på tale er: Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet
Tilmeld nyhedsbrev
Tak for din tilmelding.