Dermed har Kolding Kommune fået sikkerhed for, at de penge, som Region Syddanmark har hjulpet med at søge om fra Globaliseringsfonden i EU, kommer de berørte borgere til gavn.
- Det er glædeligt, at det endnu en gang er lykkedes at få tilskud fra Globaliseringsfonden til Region Syddanmark. Vi lærte meget af den første ansøgningsrunde, hvor Sønderborg fik tilskud, og den erfaring har vi brugt til at få hjælpen endnu hurtigere frem til de berørte, siger Carl Holst (V), der er regionsrådsformand og formand for Syddansk Vækstforum.
Sammen om ansøgning
Det er Kolding Kommune, der er tilsagnskommune, men pengene går også til borgere i Vejen og Haderslev Kommune, der var ansat på LM Glasfiber.
- Vore jobcentre har arbejdet hårdt, mens vi har ventet på grønt lys fra EU. Det er vigtigt at få gang i tilbuddene, så de ledige hurtigere kan komme i gang igen, siger Mette Balsby, der er formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Kolding Kommune.
Indsatsen er i gang
For dem, der blev ramt af massefyringerne på LM Glasfiber, er indsatsen allerede gået i gang. Sidst i april begyndte screenings- og afklaringsforløbene, der skal føre de ramte videre i joblivet.
Der var også gode nyheder til Fyn, hvor fyrede fra Lindøværftet fik tildelt 105,6 mio. kr. Også her er indsatsen gået i gang, før pengene er på kontoen.
Region Syddanmark har nu modtaget 226,26 mio. i alt fra EU's Globaliseringsfond. Pengene er gået til fyrede fra Danfoss og Linak på Als, Lindøværftet i Munkebo og LM Glasfiber i Lunderskov og Hammerslev.
Fakta
Midlerne til Kolding, Haderslev og Vejen er søgt til at yde en ekstra indsats for de medarbejdere, der blev fyret fra LM Glasfiber i perioden 1. januar 2009 til 30. april 2010. Det drejer sig om 1650 personer, hvoraf ca. 33 % er ledige (januar 2011).
Projektansøgningen kom til EU i juli 2010, hvilket betyder, at de tre kommuner har indtil juli 2012 til at gennemføre projektet, fra den dag hvor pengene modtages.