Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (th) giver hånd til en af Danmarks nye statsborgere. Foto: Jakob Balthazar Munk

500 nye statsborgere trykkede hånd i København

Social

26/02/2020 03:58

Kristian V. Jensen

Mere end 500 mennesker fik tirsdag dansk statsborgerskab ved Danmarks største kommunale grundlovsceremoni på Københavns Rådhus. En god ceremoni med stor entusiasme og opbakning, konkluderer Københavns integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Et håndtryk her, et håndtryk der og så lige næsten 500 mer’.

Danmarks største kommunale grundlovsceremoni løb tirsdag af stablen på Københavns Rådhus, og det var med masser af flag, selfies, entusiasme og masser af håndtryk.  

”Jeg er stolt af den begejstring og opbakning, vi så i løbet af dagen. Der har været meget diskussion om det håndtryk, de nye statsborgere skulle give, men alle dem jeg gav hånd til har været glade, imødekommende og fuld af begejstring over deres nye statsborgerskab, ” siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Borgmester: Forsvar de danske værdier 
Borgmesteren lagde i sin tale til de nye statsborgere vægt på, at statsborgerskabet både er et valg og en forpligtelse til at forsvare de danske værdier såsom ligestilling, religionsfrihed, demokrati og personlig frihed.

”Det danske samfund er bygget på nogle stærke og ukrænkelige værdier, som gør os til et åbent land fuld af muligheder for alle. De værdier forventer jeg selvfølgelig, at de nye statsborgere vil gå ud og forsvare. Vi skal sikre, at alle har ret til at være, den de er,” siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

50 pct. etiopier og 100 pct. dansker
Grundlovsceremonien i København foregik i to hold - et om formiddagen og et om eftermiddagen. Og ved den afsluttende ceremoni deltog også udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye.

I sin tale fortalte han blandt andet om sin egen baggrund fra Etiopien.

”Jeg plejer at sige, at jeg er 50 pct. etiopier og 100 pct. dansker. Og dem der har fulgt med i matematikundervisningen vil sige, at det kan ikke lade sig gøre. Men nationalfølelsen er ikke matematik. Det kan sagtens lade sig gøre. For min egen danskhed står ikke i modsætning til min fars rødder fra Etiopien. Tværtimod så supplerer det hinanden. Det gør mig til den, jeg er i dag,” sagde udlændinge og integrationsminister Mattias Tefaye til de nye statsborgere.

Udover et håndtryk blev grundlovsceremonien også markeret ved, at Sankt Annæ Gymnasiums Kammerkor sang ”Der er et yndigt land” og ”Det er i dag et vejr”.

Foto: 

Mest Læste

Annonce

10/12/2024

På blot 2 minutter fandt jeg den billigste bilforsikring til min nye bil, og der var mange penge at spare.