Efteråret er her. Temperaturerne har godt nok ikke helt forstået det endnu, men du har uden tvivl bemærket, at der er flere omkring dig og i bybilledet, der går og hoster og snotter, og du har måske endda også selv været ramt af en træls forkølelse.
Hvis det er en drøjere omgang end bare snot og træthed, kan feberen sætte ind, og her vælger mange af os at ty til medicin som paracetamol for at slå feberen ned og på den måde få det bedre.
Men er det egentlig en god idé? Ikke nødvendigvis. I hvert fald ikke, hvis du spørger et hav af læger og medicinske eksperter.
Derfor får vi feber
Feber hjælper din krop med at bekæmpe infektioner ved at stimulere dit immunsystem (din krops naturlige forsvar). Ved at øge din krops temperatur gør feber det sværere for de bakterier og vira, der forårsager infektioner, at overleve.
Derfor er feberen faktisk med til at forhindre sygdommen i at blive ved, fordi vira/bakterier ikke får lige så god mulighed for et sprede sig videre ud i kroppen.
Ved at slå feberen ned gør du altså dig selv en bjørnetjeneste ved at mindste immunforsvarets evne til at bekæmpe den infektion, der har sendt dig en tur under dynen!
Men skal du så aldrig slå en feber ned? Jo, men det kommer an på en række ting.
Hør i videoen herunder, hvad den australske læge, der på YouTube er kendt som @curiousdoc, fortæller om at slå feber ned, og hvornår du bør gøre noget ved, at din temperatur stiger.