Første afsnit er med gadelægen Henrik Thiesen, som har en praksis uden vægge. Henrik Thiesen går forrest, når det gælder at sørge for at sårbare udsatte danskere kan få hjælp, når de er syge – og i det hele taget få en bedre sundhedstilstand. Hans vigtigste formål er at udligne den ulighed i sundhed, som gælder dem.
”De socialt udsatte kommer ikke hen til en praksis eller et sundhedshus. Hvis vi vil hjælpe dem, må vi møde dem der, hvor de er,” som han siger i interviewet, hvor han også fortæller om hverdagen som gadelæge og deler sine forslag til bedre løsninger.
(Lyt til episoden herunder)
Ambitionen med det nye samarbejde mellem Line Gade og DenOffentlige er, at samle aktører fra sundhedsområdet om mere videndeling og debat, fortæller chefredaktør Nick Allentoft.
- Sundhedsområdet er meget mere end økonomi og operationer. Det er trivsel og velfærd. Sammen med Line Gade kan vi fremhæve gode ideer og tiltag, vise resultater frem på tværs af sektorer og faggrænser og pege på muligheder, der kan omsættes til handling i en presset og kompleks hverdag. Jeg håber mange aktører vil melde sig under fanerne og hjælpe med at styrke den nødvendige videndeling og debat, siger Nick Allentoft.
Line Gade glæder sig til at præge sundhedsdebatten fremover.
- Jeg tror på, at det vi nærer vokser. Derfor har jeg en konstruktiv og anerkendende tilgang til mit arbejde med at dele viden og indsigter i sundhedssektoren. Healthtech er eksempelvis ikke bare healthtech - for mig er det først interessant, når en opfindelse løser et konkret problem - for en patient eller for en medarbejder, siger hun.
Om Line Gade
Line har en baggrund som tv-journalist på bl.a. DR i en årrække. Dengang hed hun Sprehn til efternavn. De senere år har hun fungeret som ordstyrer/moderator og kommunikationsrådgiver med speciale i sundhedsvæsenet.
Line Gade har gennem sit samfundsengagement fået ændret lovgivning, der påvirker unge psykisk sårbare. Tidligere kunne de unge, der gik på en STU, ikke få kontanthjælp (nu uddannelsesydelse) før de havde brugt en opsparing, som eksempelvis en børneopsparing. Nu er de unge ikke længere formueafhængige, når de modtager offentlige ydelser i den situation og dermed sidestillet med unge, der modtager SU.
I podcasten Sundhedsvisioner kan man høre om nye måder at arbejde og organisere sig på, fremtiden, ulighed i sundhed, patientinddragelse, ny medicin, life science, teknologi, healthtech og brug af data. Du finder alle episoder, der hvor du normalt lytter til podcast eller på sundhedskommunikation.com, hvor du kan finde alle episoder, se hvem der medvirker og læse mere om podcasten.