I de seks år, der gik fra jeg mødte velfærdsstaten efter 46 år på arbejdsmarkedet, blev jeg aktivist. Min kamp blev alles kamp, og sammen med tusinder af andre borgere har jeg været med til at skabe de
sociale bevægelser, der forsøger at råbe op om socialkrisen. Den du også kan læse om i bogen
Velfærdsillusionen, som redaktøren her på DenOffentlige har skrevet.
Vi råber for at blive hørt
De sociale bevægelser har i årevis kæmpet for at syge, ledige og udsatte borgere bliver behandlet ordentligt af velfærdsstaten. Vi har råbt og demonstreret for at råbe politikere, vælgere, sagsbehandlere og ledere op, fordi systemet er sygt og mennesker bliver ødelagt. Jeg er overbevist om, at de sociale bevægelsers aktivisme vil blive indskrevet i historiebøgerne, for før eller siden går det op for danskerne, at vi betaler skat til et system, der ødelægger mennesker i stedet for at hjælpe dem.
Jeg har brugt min egen historie for at vise, hvor galt det står til. Nu har jeg fået en bevilling til fleksjob, og får lov til at arbejde. Det tog seks år. Mens jeg har ventet, har jeg kæmpet (og jeg skal nok fortsætte kampen). Dels for at overleve selv i et system, der nedbryder mennesker. Dels fordi jeg blev chokeret og aldrig i mit liv som skatteborger på arbejdsmarkedet gennem 46 år havde troet, at systemet er, som det er.
Flere og flere lytter - men hvor er politikerne?
Vores kamp er hørt og set af mange. Jeg har eksempelvis modtaget mange henvendelser fra studerende som har skrevet opgaver om vores aktivisme og socialkrisen. De har interviewet mig i timevis, stillet utallige spørgsmål om ulovlighederne i jobcenter, jeg har sendt dem beviser samt love og paragraffer på området og de har alle været utrolig engageret i deres opgave. Så beviserne flyder nu frit i landets uddannelsesinstitutioner samt i rigtig mange medier.
Mange ting har undret mig gennem mine seks års sagsbehandling. Systemet. Menneskene i det. Lederne, der virker til at have opgivet respekten for både deres ansatte og borgerne. Men mest af alt har jeg undret mig over den politiske debat og de beslutninger, der bliver truffet på Christiansborg. Igen og igen taler politikere om at de retter op på fejl og gør velfærdsstaten bedre for borgerne. Det er desværre bare snak, og i dag står tusindvis af borgere tilbage med indtryk af, at et flertal i Folketinget ønsker en velfærdsstat, der nedbryder mennesker.
Selv oplevede jeg i
DR programmet Debatten, hvordan jeg blev mistænkeliggjort, fordi jeg kan lave aktivisme, men ikke passe et almindeligt arbejde. Jeg er nemlig syg. Men man kan ikke umiddelbart se det, når jeg råber røvhuller. Så er det åbenbart rimeligt at
en ung politiker mistænkeliggør mig.
Systemet står i vejen for os, der vil arbejde
Selvom det eneste og største ønske for mig er et job, har systemet fortalt mig, at det er forbudt i min tilstand og situation. Mit største ønske siden min sygdom for alvor fratog mig min arbejdsevne for seks år siden, har været et job på særlige vilkår.