Når ældreminister Thyra Frank (LA) ser på listen over lovgivningsmæssige arbejdsopgaver for det kommende folketingsår, ser den tom ud.
Det fremgår af regeringens lovkatalog for det kommende folketingsår, som blev fremlagt i forbindelse med åbningen af Folketinget tirsdag.
HER ER NOGET THYRA FRANK KAN TAGE FAT PÅ:
OVERLEVELSESGUIDE FOR PÅRØRENDE
Her har ministeren som den eneste ikke et eneste lovforslag på vej.
Den slags er ikke et mål i sig selv, siger Thyra Frank i en skriftlig kommentar.
Læs alt om Lotte-sagen
- Efter min mening skal man kun lovgive, når det er absolut nødvendigt, siger hun.
Dele af oppositionen har tidligere kritiseret, at Danmark har fået en særskilt ældreminister, når området ikke lader til at have en særlig prioritet.
Lovgivningsmæssigt hører området ikke til de tunge. Og den liberale minister har tidligere flaget for, at hun vil komme overflødige regler og dokumentationskrav til livs.
- Men når vi skal lovgive, så skal vi selvfølgelig lovgive. På hjemmeplejeområdet har vi eksempelvis en uacceptabel situation, hvor ældre kommer i klemme, siger hun.
Der foregår i øjeblikket forhandlinger om, hvordan der kan dæmmes op for konkurser i ældreplejen, så ældre fortsat kan modtage deres pleje.
Her ventes regeringen at fremsætte et lovforslag, men det optræder ikke i lovkataloget.
- Vi forhandler lige nu med de politiske partier om initiativer, der kan forebygge konkurser på hjemmeplejeområdet, og det kan meget vel være, at vi kommer til at ændre lovgivningen, siger hun.
En gennemgang over de seneste fem år viser, at ministeren er blandt de få, der ikke har haft noget på programmet i et lovkatalog for det kommende folketingsår.
Det er kun ministeren for nordisk samarbejde, der de seneste fem år heller ikke har haft noget på lovprogrammet. Den titel har dog ikke stået alene, men har hørt sammen med en anden ministertitel.
Statsministeren har traditionelt ikke lovforslag på vej.
/ritzau/