Med næsten 99 procent af stemmerne talt på landsplan må Dansk Folkeparti indtil videre indse, at partiets borgmesterdrømme er vekslet til overraskende tilbagegang på det kommunale danmarkskort.
Partiet står til 8,8 procent af stemmerne mod 10,1 procent af stemmerne ved kommunalvalget i 2013.
Alle historier om KV/RV17 resultater
Vi har samlet alle historier om valgresultaterne på denne temaside.
Dansk Folkeparti risikerer ligeledes at miste sin position som det tredjestørste kommunale parti til De Konservative. K går lidt frem og står ligeledes til 8,8 procent af stemmerne mod 8,5 procent ved sidste valg.
Socialdemokratiet bliver det største parti og går omkring tre procentpoint frem. Venstre er fortsat næststørst, selv om partiet går tre procentpoint tilbage.
Sidstnævnte overrasker ikke valgforsker Martin Vinæs Larsen fra Københavns Universitet.
- Den store overraskelse er, at DF går tilbage og ikke frem. Partiet gik megameget frem til folketingsvalget, men det slår altså ikke rigtig igennem.
- De stemmer, som DF så at sige havde regnet med, er jo så ikke gået til Venstre, men til Socialdemokratiet, siger han.
Socialdemokratiet står til 32,4 procent mod 29,6 i 2013. Venstre er gået tilbage til 23,1 procent mod 26,6 procent.
- Det vi kan se, når vi dykker ned i kommunerne, er, at mange af de steder, hvor DF og S har haft en lille alliance, har socialdemokraterne vundet. For eksempel i Ishøj, Rødovre og Hvidovre, hvor DF er gået væsentligt tilbage, mens Socialdemokratiet er gået frem.
For Dansk Folkeparti var særligt resultatet i Assens, Guldborgsund og Hvidovre ventet med spænding, da de tre kommuner var udset til at være DF's største chancer for at få sin første "rigtige" borgmesterpost.
Men ingen af stederne ser det ud til at lykkes.
Skaarup: Det er en succes
- For os er det et godt valg, men det kunne selvfølgelig godt være bedre. Sådan siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, om de foreløbige resultater af tirsdagens kommunal- og regionsrådsvalg. Dansk Folkeparti havde håbet på at få partiets første egentlige borgmesterpost, men det ser lidt efter midnat onsdag ikke ud til at lykkes. Samtidig ser partiet ud til at gå tilbage på landsplan målt på antal stemmer. Peter Skaarup kalder dog valget en succes. - Vi har stadig en base rundt omkring i stort set alle kommuner, siger han. Skaarup vil trods resultaterne ikke udelukke, at der kan komme en DF-borgmester et sted i landet. - Sagen er jo, at de konstitueringer, der skal laves, tager noget tid. Så vi ved ikke, om det er den ene eller den anden borgmester, der sidder rundt omkring. Spørgsmål: Er det ikke at sætte succeskriteriet lavt, hvis man kalder en mulig tilbagegang og foreløbig ingen borgmesterposter for et godt valg? - Man skal huske på, at valget er meget forskelligt. Nogle steder er det et rigtig godt valg, andre steder er det ikke så godt. - Når jeg samlet set kalder det et o.k. valg, så er det fordi, vi ligger med cirka 10 procent, som det ser ud nu, ligesom vi gjorde sidste gang, siger Peter Skaarup. Et af de steder, DF så ud til at kunne tage en borgmesterpost, var i Guldborgsund Kommune. Her stillede partiets finansordfører, René Christensen, op. Han måtte dog lidt over midnat onsdag erkende, at borgmesterkæden var uden for rækkevidde, efter at lokallisten Guldborgsundlisten, der i forvejen sad på borgmesterposten, næsten fik fordoblet sine mandater.