Oplysningerne er udleveret af Statens Seruminstitut, der betjener forskere med sundhedsdata. Men det undrer lektor i sundhedsjura, Kent Kristensen, at Seruminstituttet har udleveret så mange oplysninger.
- Patienter er sikret en ret til privatlivets fred. Det står både i persondataloven og forsøgsloven. Derfor må man kun videregive oplysninger, der er nødvendige. Og jeg kan ikke se her, at det er nødvendigt at videregive navnene på 84.000 personer, siger Kent Kristensen til DR Nyheder.
Ud fra de oplysninger, CCBR fik udleveret, sender firmaet breve ud til 2000 personer for at spørge, om de vil være med i et forsøg med ny hjertemedicin.
Men noget går galt. I brevene står der, at firmaet henvender sig, fordi modtageren af brevet har en hjertesygdom. Men det er der flere af dem, der ikke har.
Ifølge firmaet CCBR er brevene ved en fejl røget ud til personer, der ikke skulle have haft dem. Der er tale om en menneskelig fejl, skriver den administrerende direktør, Hans Christian Hoeck i et svar til DR Nyheder.
Seruminstituttet vil nu lave procedurerne om.
- Vi har lært i den konkrete sag, at der er nogle procedurer, der skal laves om, og nogle ting vi skal være mere opmærksomme på, siger afdelingschef Jan Poulsen.