1486 enlige forsørgere, der i 2011-2012 gik fra at være ledige til at komme i job, kan se frem til at få udbetalt op til 14.400 kroner.
Det er penge, de var berettiget til som led i en midlertidig jobpræmieordning. Men som de aldrig fik. De var nemlig af uforklarlige årsager gledet ud af ordningen.
Det fremgår af en redegørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) har bestilt om sagen.
I alt var der 4227 personer, der røg ud af forsøget med den midlertidige jobpræmie.
Men af dem var det altså kun 1486, der faktisk kom i arbejde i et omfang, så de var berettiget til at modtage jobpræmien på 600 kroner om måneden.
Hovedparten, nemlig 4007 af de 4227 personer, røg ud af ordningen som følge af en fejl hos it-selskabet KMD, fremgår det af redegørelsen. Men hvorfor de ikke kom med på listen, der blev sendt til kommunerne, ved styrelsen ikke.
De resterende 220 personer, der røg ud, forklares med blandt andet efterregistreringer.
De personer, der skulle have haft pengene, men ikke har fået dem, vil automatisk få sat pengene ind på deres konto, oplyser Beskæftigelsesministeriet.
I gennemsnit kan de forbigåede jobpræmieberettigede se frem til at få 600 kroner udbetalt. Men cirka 125 personer har optjent den maksimale jobpræmie på 14.400 kroner, står der i redegørelsen.
225 personer får mindre end 1000 kroner. Ministeriet kan ikke oplyse, hvornår pengene kommer ind på kontoen, da det er kommunerne, der i praksis skal udbetale dem.
Regeringen er på vej med en ny jobpræmie for langtidsledige. Den er dog ikke specifikt målrettet enlige forsørgere.
I et svar til Socialdemokratiets Leif Lahn Jensen forsikrer Troels Lund Poulsen, at Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering vil gøre, hvad den kan for, at kokset ikke kommer til at gentage sig.
Formålet med jobpræmieordningen er nemlig at give de berettigede personer en ekstra tilskyndelse til at komme i job. Og det kræver, at de ved, at de kan få jobpræmien, pointerer ministeren.
/ritzau/