Det skal koste kontanthjælpsmodtagere dyrt, hvis de fremover flytter ind i et af de 16 boligområder i Danmark, som regeringen betegner som "de hårdeste ghettoer".
Og borgere, der er på integrationsydelse, skal slet ikke have lov til at flytte ind i de hårdest belastede områder, foreslår regeringen.
Regeringen foreslår i sit udspil "Ét Danmark uden parallelsamfund", at kontanthjælpsmodtagere, der flytter til "de hårdeste ghettoer", skal have sat deres ydelse ned til et niveau, der svarer til den lavere integrationsydelse.
Det svarer til en nedgang på tusindvis af kroner om måneden. I dag kan en kontanthjælpsmodtager over 30 år, der ikke er forsørger ifølge borger.dk få 11.282 kroner om måneden.
På integrationsydelse vil den samme person få 6106 kroner.
Og de personer, der er på den egentlige integrationsydelse, skal slet ikke have lov at flytte ind i de mest udsatte boligområder.
Det er personer, der ikke har opholdt sig i Danmark i syv ud af de seneste otte år, der får integrationsydelse i stedet for kontanthjælp.
Regeringen har et mål om at ændre beboersammensætningen i de udsatte boligområder.
Og for at nå det mål, skal det være økonomisk mindre attraktivt for kontanthjælpsmodtagere at flytte ind i områderne, bliver det forklaret i udspillet.
Det gælder dog kun de boligområder, der de sidste fire år har optrådt på regeringens ghettoliste. Det er dem, regeringen betegner som de hårdeste ghettoer.
Derudover foreslår regeringen, at kommunerne ikke længere skal kunne anvise kontanthjælpsmodtagere en lejlighed i de udsatte boligområder. Og det skal være obligatorisk at lade ressourcestærke lejere komme foran i køen, lyder et andet forslag.
FAKTA: Regeringen foreslår: Fysisk nedrivning og omdannelse af udsatte boligområder 1. Fysisk forandrede boligområder 2. Nye muligheder for fuld afvikling af de mest udsatte ghettoområder 3. Adgang til at opsige lejere ved salg af almene boliger i udsatte boligområder Mere håndfast styring af hvem der kan bo i udsatte boligområder 4. Stop for kommunal anvisning til udsatte boligområder for ydelsesmodtagere 5. Obligatorisk fleksibel udlejning i udsatte boligområder 6. Lavere ydelse for tilflyttere til ghettoområder 7. Stop for tilflytning af modtagere af integrationsydelse 8. Kontant belønning til kommuner, der lykkes med integrationsindsatsen Styrket politiindsats og højere straffe skal bekæmpe kriminalitet og skabe mere tryghed 9. Styrket politiindsats i særligt udsatte boligområder 10. Højere straffe i bestemte områder (skærpet strafzone) 11. Kriminelle ud af ghettoerne En god start på livet for alle børn og unge 12. Obligatorisk dagtilbud skal sikre bedre danskkundskaber inden skolestart 13. Bedre fordeling i daginstitutioner 14. Målrettede sprogprøver i 0. klasse 15. Sanktioner over for dårligt præsterende folkeskoler 16. Styrket forældreansvar gennem mulighed for bortfald af børnecheck og enklere forældrepålæg 17. Bedre fordeling af elever på gymnasier 18. Kriminalisering af genopdragelsesrejser 19. Hårdere kurs over for vold i hjemmet 20. Tidlig opsporing af udsatte børn 21. Skærpet straf for brud på den særligt udvidede underretningspligt Regeringen følger op på indsatsen mod parallelsamfund 22. Tre særlige ghetto-repræsentanter med de nødvendige kompetencer