Justitsminister Søren Pind glæder sig over København Kommunes ekspertudvalgs rapport, der anbefaler offentlige myndigheder at dele personfølsomme oplysninger imellem dem i kampen mod radikalisering.
Der hersker stadig tvivl om, hvorvidt en sådan udveksling vil være et brud på persondataloven eller den enkelte borgers generelle retssikkerhed, men Søren Pind bifalder alligevel denne fremgangsmetode.
- Borgernes retssikkerhed spiller selvfølgelig en rolle, men på den anden side må vi erkende, at vi lever i en terrortid, og der er behov for initiativer, der sikrer det normale samfund mod angreb, som det vi så mod Krudttønden, siger Søren Pind.
Det skal altså være lettere for Kriminalforsorgen at dele oplysninger om potentielle terrorister med andre offentlige instanser, som for eksempel kommunerne og jobcentre.
Inden Omar El-Hussein begik terrorangrebet i februar i år, sad Kriminalforsorgen og PET med information om hans radikalisering, mens han havde været i fængsel for et knivoverfald.
Hvis kommunen havde haft viden om denne radikalisering, havde man måske handlet anderledes, da Omar opsøgte Ungecenteret tolv dage inden angrebet.
Og det er altså det, man vil forsøge at undgå i fremtiden, ved at blive bedre til at dele personfølsomme oplysninger.
Men Søren Pind lægger vægt på, at det er vigtigt, man ikke bryder retssikkerheden med et sådan initiativ.
- Vi skal være omhyggelige. Der er behov for, at ministeriet kigger grundigt på det her, siger han.
/ritzau/