Meld en regel: 1.200 forslag men regeringen afviser 900

Politik

26/08/2018 16:37

Nick Allentoft

I kampagneperioden fra 1. oktober 2017 til 1. februar i år er der indsendt knap 1200 forslag. Regeringen vil nu gøre 300 af forslagene til virkelighed.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Det fik mange til tasterne, da regeringen lancerede initiativet "Meld en regel", hvor offentligt ansatte og andre kunne komme med forslag til overflødige regler og krav om registrering i det offentlige.

I kampagneperioden fra 1. oktober 2017 til 1. februar i år er der indsendt knap 1200 forslag. Regeringen vil nu gøre 300 af forslagene til virkelighed. Det oplyser innovationsminister Sophie Løhde (V) i en pressemeddelelse.

- Det har været vigtigt for mig som innovationsminister at inddrage de medarbejdere i den offentlige sektor, som ved, hvor skoen trykker, og spørge dem om, hvor de synes, at vi skal luge ud i bøvl og bureaukrati. Derfor har vi opfordret borgere, medarbejdere, faglige organisationer og virksomheder til at pege på overflødige regler og registreringskrav, som de gerne vil have afskaffet, lyder det fra Løhde.

LÆS ANDRE ARTIKLER OM MELD EN REGEL

Blandt de forslag, som regeringen tager op, er en forenkling af administrationen af statens puljer. Det samme gælder forslag om at forenkle elevplanerne i folkeskolen.

Prøv DenOffentlige 2

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

 

En del af forslagene fra ansatte og borgere er allerede kommet med i en politisk aftale om beskæftigelsessystemet, der faldt på plads torsdag. Andre vil blive fremsat som lovforslag i den kommende folketingssamling.

Initiativet med at forenkle regler er en del af en stor såkaldt sammenhængsreform af den offentlige sektor.

I starten af september vil Sophie Løhde i den forbindelse præsentere flere bud på, hvordan bureaukrati i den offentlige sektor kan afskaffes.

LÆS OGSÅ: BUREAUKRATER KAN IKKE AFBUREAUKRATISERE

Alt i alt skal det gøre, at ansatte kan koncentrere sig om det, de egentlig er der for. 

- Medarbejderne i den offentlige sektor brænder for at behandle de syge, passe vores ældre, lære vores børn at læse og regne og andre kerneopgaver. De går ikke på arbejde hver dag for at udfylde skemaer og papirer, siger Sophie Løhde. 

Innovationsministeren erkender, at de fleste af de overflødige regler og krav faktisk kommer fra politikerne selv.

- Jeg plejer at sige, at en af vejene til at få en bedre styring i den offentlige sektor er, hvis vi politikere bliver bedre til at styre os selv. Frem for at vi nogle gange har en tendens til straks at gå i gang med at lovgive, når der kører en enkeltsag i medierne.

 

Fakta om 'Meld en regel'

Som led i kampagnen 'Meld en regel' har regeringen modtaget i alt ca. 1.200 forslag til regelforenklinger. Heraf vedrører omkring 1.000 statslige regler, mens godt 80 vedrører decentrale regler på kommunernes og regionernes område. Omkring 80 af de indsendte forslag vurderes uden reelt indhold. Regeringen har allerede imødekommet eller arbejder på at imødekomme forslag inden for flere områder, bl.a.:

  • Smidigere og lettere puljeadministration
  • Én handleplan for udsatte borgere og familier
  • Forenkling og koordination af tilsyn
  • Forenkling af ligestillingsredegørelsen
  • Ensretning på tværs af forsyningssektoren
  • Forenkling af elevplanen
  • Registreringsgebyr for behandlingsstedsregister
  • Forenkling af beskæftigelsesområdet
  • Forenkling af reglerne for udbetaling af børnepenge
  • Digitalisering af lovgivning og processer

Afbureaukratiseringsreformen er et af i alt seks reformspor i regeringens Sammenhængsreform, der skal gøre den offentlige sektor bedre og mere sammenhængende.

Mest Læste

Annonce

10/12/2024

På blot 2 minutter fandt jeg den billigste bilforsikring til min nye bil, og der var mange penge at spare.