OVERBLIK: Her er reaktionerne på finanslovaftalen

Politik

09/12/2017 10:38

Nick Allentoft

Finanslovaftalen for næste år flytter blandt andet flere penge til ældre, sundhed og bedre infrastruktur.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Efter mange dage med lange forhandlinger har regeringen og Dansk Folkeparti fredag aften indgået en aftale om næste års finanslov. 

Lidt efter klokken 21 kom de fire partiers ordførere og finansminister Kristian Jensen (V) ud af forhandlingslokalet i Finansministeriet og fortalte, at en aftale er på plads. 

Her er et overblik over nogle af de skriftlige reaktioner på aftalen: 

* Dansk Industri er glad for, at der er aftalt et løft på voksen- og efteruddannelsesområdet:

Finanslov 2018

Vi har oprettet en tema-side, der samler alle relevante historier om Finanslov 2018. Find den her.

- Ligesom aftaleparterne mener vi, det er afgørende, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Derfor er det positivt, at man vil følge udviklingen tæt. Det er en forudsætning, hvis vi skal imødekomme virksomhedernes behov for medarbejdere i de kommende år, siger DI's direktør, Karsten Dybvad.

* Dansk Erhverv ærgrer sig over, at der ikke er faldet en skatteaftale på plads sammen med finansloven: 

- Overordnet set er det godt, at aftalen er faldet på plads. Den er nødvendig, men der er uløste problemer, især den udtalte mangel på arbejdskraft. Derfor havde vi meget gerne set, at skattepakken også var kommet med i denne omgang, siger administrerende direktør Jens Klarskov.

* Landbrug & Fødevarer hæfter sig blandt andet ved, at boligjobordningen bliver gjort permanent: 

- Det kan bidrage til vedligeholdelsen af boliger i yderområderne. Det er vigtigt, at ordningen nu bliver permanent, så vores borgere og virksomheder kan få ro til at tænke langsigtet, siger administrerende direktør Karen Hækkerup.

* Fagforbundet FOA glæder sig over, at finanslovspartierne afsætter ekstra midler direkte målrettet flere arbejdstimer til ældreplejen: 

- Det er i høj grad tiltrængt, både i forhold til det allerede eksisterende helt urimeligt høje arbejdspres og det stadigt stigende antal flere ældre, der har behov for hjælp og pleje. Disse ekstra penge er bare så tiltrængte, og de vil gøre en forskel, siger formand Dennis Kristensen.

* Fagorganisationen LO kalder finanslovsforhandlingerne for et "cirkus" og kritiserer blandt andet regeringen for at skære i Arbejdstilsynet.

– Det er helt vildt, at der igen skæres på Arbejdstilsynet, der tværtimod burde have tilført flere midler, da udviklingen går den forkerte vej i forhold til både fysisk og psykisk nedslidning. Det er ikke godt nok, lyder det fra LO-formand Lizette Risgaard i en pressemeddelelse.

* Håndværksvirksomhedernes arbejdsgiverforening, Dansk Håndværk, jubler over, at boligjobordningen skal gøres permanent: 

- Det giver ro og en god mulighed for, at danskerne kan benytte ordningen uden at skulle tage hensyn til om den er på vej ind eller ud, siger direktør Morten Frihagen.

* Landssammenslutningen af Handelsskoleelever kalder finansloven ungefjendsk og uden visioner for fremtidens Danmark:

- Finanslovaftalen er endnu et skridt tilbage. Aftalen nedprioriterer erhvervsuddannelserne, hvor der er et kæmpe behov for samfundet. Der er behov for investering og for faglært arbejdskraft. Der er derfor ingen logisk tankegang i at fortsætte med at skære ned, siger formand Sarah Siddique.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce

10/12/2024

På blot 2 minutter fandt jeg den billigste bilforsikring til min nye bil, og der var mange penge at spare.