LÆS ELLER SE åbningstalen her
Begejstret Samuelsen: Nu går vi til forhandlinger
Løkkes tale kunne være holdt på Liberal Alliances landsmøde. Jeg er meget begejstret, siger Samuelsen, der holder fast i sit krav om lettelser i topskatten på fem procentpoint hele vejen op.
Men han er meget begejstret for den åbningstale, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holdt tirsdag.
- Det er en tale, der godt kunne være holdt på Liberal Alliances landsmøde, siger Anders Samuelsen.
Han er meget positiv over for, at ingen boligejere ifølge Løkke vil komme til at betale mere i skat.
- Nu vil vi kigge på den konkrete model i forhandlingslokalet, siger Anders Samuelsen.
Thulesen Dahl: Løkkes åbningstale er et forhandlingsoplæg
Enten skal man rense luften med et valg eller komme i arbejdstøjet. Med åbningstalen har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sendt et klart signal om, at arbejdstøjet nu skal på. DF er positiv over for statsministerens forslag om boligskat og udlændingestramninger, siger Thulesen.
Han ser positivt på Løkkes forslag om, at ingen boligejere skal betale mere i skat, og at der skal strammes yderligere i udlændingepolitiken.
- Her vil Dansk Folkeparti dog gå længere end regeringen for at sikre, at kriminelle udlændinge bliver udvist, siger Thulesen Dahl.
Mette Frederiksen: Vi skal lave bred aftale om boligskat
Socialdemokratiet vil først se beregningerne bag Løkkes nye boligskattestop. Men S-formand ønsker bred aftale og vil skabe tryghed for boligejerne.
Socialdemokratiet vil forlænge det nuværende boligskattestop, mens Løkke vil udvide det til også at gælde grundskylden. Dermed vil ingen nuværende boligejerne komme til at betale mere i skat, siger Løkke.
- Belært af erfaring vil jeg først se beregningerne bag udspillet, før jeg tager stilling til det, siger Mette Frederiksen.
Hun ser dog gerne en aftale mellem regeringen og det store oppositionsparti:
- Det er ubetinget en fordel for boligejerne og for samfundet, at vi laver brede aftaler blandt andet på det her område, siger Mette Frederiksen.
Pape føler sig citeret i Løkkes åbningstale om boligskatter
Boligejernes vilkår er i den grad kommet i fokus, og det er glædeligt, siger De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, efter åbningstalen i Folketinget tirsdag middag.
- Jeg følte mig næsten citeret nogle gange. Der var et par sætninger, hvor jeg tænkte "hold da op". Det er jeg selvfølgelig glad for, siger Pape.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sagde i sin åbningstale, at regeringen vil skabe et nyt boligskattestop. Boligejerne står i dag over for store stigninger i grundskylden. Derfor vil statsministeren aflyse de stigninger, som ligger efter 2020, lød det under talen.
Men selv om De Konservative er imødekommet langt hen ad vejen på deres absolutte mærkesag, ligger djævlen som bekendt i detaljen, lyder det fra Pape.
- Det der efterlader et stort spørgsmål er, at det er fra 2021. Fordi der kommer en 2025-plan, og at man fra 2021 har nogle planer, det gør det ikke trygt for boligejerne fra 2017-21. Det kommer vi til at adressere i de planer, siger Søren Pape Poulsen.
Radikale ønsker bred aftale om boligskatten
Vi skabte selv skattestoppet i 2001, men det har vist sig langtfra at være godt nok. De ord fra Lars Løkke Rasmussens åbningstale i Folketinget tirsdag vækker glæde hos De Radikales formand, Morten Østergaard.
- Det var det endelige dødsstød til Anders Foghs boligskattestop, siger partilederen.
Ifølge regeringens forslag skal ingen nuværende boligejere komme til at betale mere end med de nuværende skatteregler. Desuden vil mange ifølge Lars Løkke Rasmussens tale komme til at betale mindre. Den radikale leder vil se forslaget, før han udtaler sig mere konkret, men holder sig åben over for at lave en aftale med regeringen om boligskatten.
- Pengene kan kun bruges en gang, og vi synes fortsat, at det er vigtigere at lette skatten på arbejde, end det er på bolig. Men vi vil også gerne have en bred aftale om et boligskattesystem, hvor vi på den ene side ikke udhuler boligskatterne, og på den anden side ikke oplever den utryghed, der har været i årevis, siger Morten Østergaard.