Den radikale Leon Sebbelin genvinder ifølge DR Nordjylland borgmesterposten i Rebild Kommune. Det er De Radikales første borgmesterpost ved dette kommunalvalg.
Sebbelin var også den eneste R-borgmester i den indeværende valgperiode, hvis man ser bort fra partiets borgmesterpost i København, der kan sammenlignes med en udvalgsformandspost.
Forud for valget sagde Sebbelin til Ritzau, at det eneste man kan sige om kommunalpolitik i Rebild er, at det er fuldstændig uforudsigeligt.
- Men jeg vil bestemt ikke udelukke, at det kan lykkes at få fire år mere, sagde han.
Og ifølge DR Nordjyllands referat af aftenen på rådhuset i Rebild, fik han ret i det med det uforudsigelige.
Alle historier om KV/RV17 resultater
Vi har samlet alle historier om valgresultaterne på denne temaside.
Efter stemmeoptællingen var der som førhen i Rebild Kommune helt åbent spil om, hvem der skulle indtage borgmesterposten.
Hele fem partier fik tre mandater eller derover: Radikale Venstre med Leon Sebbelin som borgmesterkandidat, Det Konservative Folkeparti med Lene Aalestrup, Socialdemokratiet med Thøger Kristensen, Den Sociale Fællesliste med Allan Busk og Venstre med Gert Fischer.
Først var den siddende borgmester i Rebild Kommune Leon Sebbelin dømt ude, skriver DR Nordjylland.
Men så skiftede Dansk Folkeparti hest og med støtte fra også Det Konservative Folkeparti og Socialdemokratiet kom flertallet i hus.
De Radikale fik alt andet end en drømmestart på den kommunale valgkamp, da partiet mistede en af sine allerstørste kommunalpolitiske profiler, nemlig spidskandidaten i København, Anna Mee Allerslev.
Hun sagde farvel og tak til københavnsk politik efter beskyldninger om vennetjenester og kritik af, at hun fik stillet et lokale gratis til rådighed på Københavns Rådhus i forbindelse med sit bryllup.
Sagen, som fyldte meget i de landsdækkende medier, er dog overhovedet ikke noget, borgmesteren i Rebild har mærket til.
- Der kan komme en eller anden smart bemærkning, men det er typisk fra venligsindede, sagde Leon Sebbelin til Ritzau før valget.
Og med 4,6 procent af stemmerne på landsplan er Radikale kun gået marginalt tilbage sammenlignet med valget i 2013, hvor R fik 4,8 procent på landsplan.
/ritzau/