Hjemme i Danmark har Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, afvist, at han går med statsministerdrømme, selvom DF i flere meningsmålinger har overhalet Venstre.
Men i Bruxelles har Dansk Folkepartis nye politiske gruppe i Europaparlamentet fået et helt andet indtryk, inden gruppemedlemmerne i sidste uge stemte for at invitere Dansk Folkeparti indenfor.
Det skriver Altinget.dk, som har fået indblik i et notat, som blev rundsendt til ECR-gruppen forud for afstemningen sidste onsdag.
- Eftersom det er sandsynligt, at Dansk Folkeparti bliver det stærkeste parti i den næste regeringskoalition, anskues Kristian Thulesen Dahl bredt som fremtidig statsminister, står der blandt andet i notatet ifølge Altinget.dk.
I notatet fremhæves det også, at Dansk Folkeparti gennem de sidste tre mandatperioder har haft "en nøgleposition" i det danske parlament.
Med et kanonvalg i bagagen fra EU-valget blev Dansk Folkeparti og spidskandidat Morten Messerschmidt i sidste uge optaget i ECR-gruppen, som ledes af Storbritanniens premierminister, David Camerons, britiske konservative.
Med fire mandater ser Dansk Folkeparti samtidig ud til at komme til at spille en fremtrædende rolle som det foreløbigt tredjestørste parti i ECR-gruppen.
Efter det seneste EU-valg i 2009 havde Messerschmidt også samtaler om et medlemskab af ECR-gruppen, men han endte med at blive afvist med den begrundelse, at Dansk Folkeparti ikke passede ind i "en mainstream centrum-højre gruppe".
Altinget.dk har forsøgt at få ECR til at forklare, hvem der har udlagt Dansk Folkepartis rolle som regeringsbærende, men gruppens talsmand, James Holtum, vil ikke kommentere interne dokumenter.
Morten Messerschmidt afviser over for Altinget.dk at kende noget til notatet og til informationerne om, at Kristian Thulesen Dahl skulle være et oplagt statsministeremne.
Han vil heller ikke vurdere, om det er en korrekt beskrivelse af partiet i den danske politiske kontekst, som hans nye gruppefæller er blevet forelagt.
- Det må andre afgøre, siger Morten Messerschmidt til Altinget.dk.
/ritzau/